BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

L'advocada del bufet Jausas, Elisa Escolà, que va representar 300 treballadors en el concurs d'Spanair, ha explicat aquest dilluns que els 10,8 milions d'euros que la cúpula de l'aerolínia ha quedat exempta de pagar haurien servit per pagar les indemnitzacions dels treballadors.

"Els treballadors en fan una valoració negativa, perquè amb aquests 10 milions s'haurien pogut pagar pràcticament la totalitat de les indemnitzacions dels treballadors, i ara ja no es podran pagar", ha dit Escolà en declaracions al 3/24 recollides per Europa Press.

L'Audiència de Barcelona ha absolt la cúpula d'Spanair, ja que ha declarat el concurs de l'aerolínia 'fortuït' en comptes de 'culpable', per la qual cosa no hauran de complir dos anys d'inhabilitació ni pagar 10,8 milions d'euros d'indemnització, com havia fixat el Mercantil 10 de la capital catalana el 2014.

La decisió de l'Audiència, del 29 d'abril, revoca la del Mercantil, ja que es basa en la bona fe dels administradors de l'aerolínia, ja que considera que van retardar la presentació de concurs de creditors perquè intentaven concretar una aliança amb una altra aerolínia que garantís la seva viabilitat.

Els condemnats eren 12 persones físiques i jurídiques: Ferran Soriano, Michael Balint Szucs, Fira Internacional de Barcelona, Miquel Martí Escursell, Jordi Rafael Bagó, Josep Maria Benet, Inversions Turístiques i Comercials 2009, Josep Mateu, Catalana d'Iniciatives, Benny Zakrisson, Avançsa i Karl Mats Erik Lönnqvist.

contador