• Torra també ha anunciat la creació d'un registre d'inversions estrangeres
  • El govern de Torra té com a intenció reactivar l'agenda per impulsar el corredor mediterrani
ep quim torra saludadiputadosjxcatla segunda sesionpleno
PARLAMENT

Quim Torra, acabat de nomenar president de la Generalitat, ha desgranat aquest dilluns algunes de les línies del seu programa de govern. Una de les propostes més destacades ha estat la d'impulsar el salari mínim interprofessional als 1.100 euros bruts mensuals a la "república catalana".

L'objectiu, ha dit Torra, és establir un salari "d'acord amb els estàndards de la carta social europea". A més, el president ha explicat que el seu govern "culminarà el desplegament de la renda mínima garantida, configurada com una veritable política activa d'ocupació".

Una de les conseqüències de l'aplicació de l'article 155 va ser la liquidació dels plans de la Generalitat per establir una hisenda catalana. Aquest ha estat un altre dels punts als quals ha fet referència Torra durant el seu discurs d'investidura. El president ha dit que busquen una "administració tributària més propera, més justa i més eficient" i en aquesta línia, es completarà "el desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya".

A l'àmbit empresarial, Quim Torra ha volgut destacar que el "Pacte Nacional per a la Indústria, s'ha executat en un 70% malgrat les complexes circumstàncies i la intervenció financera". Així, Torra ha anunciat la creació d'un registre d'inversió estrangera a Catalunya i el registre d'inversió catalana a l'estranger. A més, ha assegurat que se seguirà impulsant la internacionalització de les empreses a través dels programes ACCIÓ i PRODECA.

ENERGIA I TRANSPORT

Torra també ha fet un pacte amb les renovables i ha promès que el Pacte Nacional per a la Transició Energètica té "la voluntat que l'any 2050 tota l'energia generada a Catalunya provingui de fonts renovables".

En matèria de transport, el president de la Generalitat ha anunciat l'impuls d'una "T-Mobilitat", una targeta de transport que permeti viatjar per "tot el país amb un únic títol de transport". Torra també ha parlat de la gestió de ports, aeroports i ferrocarrils i ha dit que s’abandonarà "el model centralitzat i obsolet de l'administració espanyola que hem patit fins avui i apostarem per un sistema de gestió individualitzada".

El corredor mediterrani també ha estat protagonista al discurs de Torra. "Recuperarem l'Agenda Catalana del Corredor Mediterrani", ha assegurat. "Necessitem el corredor, les inversions i la gestió, ja que és un conjunt d'infraestructures fonamentals per a la nostra competitivitat", ha assenyalat Torra.

Durant els propers dies, Torra ha de nomenar els consellers que formin part del seu govern i que facin possible el programa promès aquest dilluns a la cambra catalana. Això, si el 155 no s'interposa en les promeses independentistes del recentment nomenat president.

Noticias relacionadas

contador