• El bitcoin i les monedes alternatives cedeixen els guanys de dilluns i tornen a planejar a prop dels mínims recents
George Soros nueva

L'auge dels preus del bitcoin i de la resta del mercat de monedes de xifrat de dilluns estaven esperonats per les notícies que dos dels fons d'inversió llegendaris de Wall Street estan a punt per assaltar la revolució de les monedes virtuals i la cadena de blocs. George Soros i la família Rockefeller s'han fet passos per començar a prendre posicions en aquest mercat, encara que els preus s'han embarcat en una nova correcció que els aproxima als seus mínims recents.

Han passat tres mesos des que Soros unís la seva veu al cor d'escèptics en la creació de Satoshi Nakamoto i qualifiqués de bombolla l'auge de la moneda virtual de l'any passat. Ara, però, i després de la correcció del 60% del seu preu, el fons del gestor té llum verda per operar amb monedes virtuals. Però encara no ha donat cap pas en aquesta direcció, segons informacions aparegudes a 'Bloomberg'.

Adam Fisher, que supervisa les inversions macro al Soros Fund Management, que mou 26.000 milions de dòlars i té seu a Nova York, va obtenir l'aprovació interna per comercialitzar monedes virtuals durant els últims mesos, segons persones familiaritzades amb el tema. Però Soros ja ha estat apostant indirectament en les monedes virtuals. El Fons va amassar una participació en Overstock.com al quart trimestre de l'any passat, convertint-se en el tercer major accionista de la companyia de comerç electrònic. A l'agost de 2017, aquesta empresa es va convertir en el primer minorista important en acceptar monedes digitals com a mitjà de pagament. La companyia també havia planejat llançar una borsa de monedes virtuals i oferir monedes virtuals que podrien operar a la plataforma.

L'empresa Venrock, per la seva part, propietat dels Rockefeller, ha anunciat un acord de cooperació amb l'empresa CoinFund que es dedica a les inversions en monedes criptogràfiques.

NOU DECLIVI EN ELS PREUS

Segons alguns mitjans especialitzats, les notícies van obrir les portes a l'entrada de capitals en aquest mercat dilluns, quan el bitcoin va aconseguir sobrepassar els 7.000 dòlars, però en les últimes hores el vermell ha tornat a tenyir les principals divises digitals. La capitalització total de tokens i monedes depassa en 8.000 milions de dòlars el llindar dels 250.000 milions i el més operat d'aquests actius es deprecia un 5%.

Amb la recent caiguda, el bitcoin s'acosta als mínims de l'1 d'abril als 6.500 dòlars i els analistes tècnics avisen que en les actuals condicions una visita al mínim anual, als 6.000 dòlars, segueix sent sobre la taula. A la vista del gràfic del futur del bitcoin, que va néixer a finals de 2017 podem veure com dins de la vigent fase baixista (màxims i mínims decreixents) existeixen dues zones de control, a priori bastant clares", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"El suport el tenim als 5.970 dòlars, els mínims de febrer i com a resistència (bastant clara, per cert) tenim els 11.800 dòlars. Cosa que vol dir que, en teoria, mentre el preu no salti per sobre de la resistència esmentada, la fase correctiva segueix intacta", afegeix l'expert.

Pel que fa a la resta de monedes digitals, l’ethereum torna a perdre els 400 dòlars, el ripple cau per sota dels 0,50 dòlars i el litecoin es canvia de mans als 114 dòlars, amb la caiguda més pronunciada de totes, de gairebé un 6 %. El bitcoin cash cedeix els 640 dòlars.

Noticias relacionadas

contador