• L'operador de derivats nord-americà planeja posar en marxa el seu contracte la segona setmana de desembre
bitcoin portada

El banc suís Vontobel ha pres la iniciativa per facilitar als grans inversors institucionals cobrir-se de risc en l'operativa amb el bitcoin. El principal mercat de valors suís, Six group compta, des d'aquest divendres, amb dos contractes de futurs mini sobre la reina de les monedes digitals i ha avançat Wall Street a ser els primers que permetin les apostes baixistes sobre la moneda virtual.

El segon major proveïdor de productes estructurats del país helvètic s'ha avançat el Chicago Mercantile Exchange (CME), que va posar data a inicis d'aquesta setmana pel llançament del seu contracte de futurs sobre el bitcoin. A partir de la segona setmana de desembre, els grans inversors de la borsa nord-americana tindran l'oportunitat de cobrir-se de risc davant el volàtil actiu digital però, mentrestant, veuran com els seus col·legues suïssos ja poden posar-se curts a través dels productes de Vontobel.

Recull 'Reuters' el seu funcionament. Quan el valor del bitcoin cau un 10% -una cosa molt freqüent en el preu de la moneda virtual- el més conservador dels dos contractes puja gairebé un 6%, mentre que l'altre guanya gairebé un 10%, explica el banc suís en la descripció de les condicions dels dos futurs mini.

Aquest tipus de fluctuacions són el pa de cada dia en el bitcoin, que només en cinc dies ha remuntat un 45%, des dels mínims del 13 de novembre, als 5.500 dòlars, fins a la nova fita històrica d'aquest divendres a pocs cèntims dels 8.000 dòlars. Aquest any s'ha encarit un 700%.

CONTRACTE DE FUTURS DEL CME

L'anunci del Chicago Mercantile Exchange (CME) que la segona setmana de desembre posarà en marxa el seu contracte de futurs sobre la reina de les monedes virtuals, segueix apuntalant la moneda virtual, mentre fons i bancs institucionals afinen les seves estratègies per assaltar el bitcoin.

El gestor de derivats nord-americà va fer públiques les seves intencions a finals d'octubre, amb el consegüent impuls en el bitcoin, que es va apreciar 1.000 dòlars després de la notícia. I és que, tal com considera el CEO de Crypto Compari, Charles Hayter, el contracte de futurs dibuixa la frontera entre "el salvatge oest de les finances i el corrent principal". La decisió del CME trasllada el bitcoin al sector regulat, cosa que permet la creació de productes financers més complexos i obre les portes als diners institucionals, segons experts consultats per Bolsamanía. "Es pot interpretar com la borsa nord-americana per fi li ha donat la benvinguda al bitcoin i que li atorga el rang de commodity o mitjà de pagament", assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.

De hecho, Goldman Sachs es uno de los 'grandes' que tiene más números para lanzar algún tipo de vehículo inversor en estos activos. Desde este verano, el gigante de la banca de inversión de los EEUU monitoriza estos instrumentos y publica periódicamente sus predicciones sobre el precio del bitcoin y su CEO, Lloyd Blankfein, ha declarado recientemente que “no se siente cómodo con el bitcoin, pero que está abierto a la criptomoneda”. Anteriormente, había manifestado a través de su cuenta de Twitter que “sopesa el bitcoin y que ni lo apoya ni lo rechaza”.

Noticias relacionadas

contador