TERRASSA (BARCELONA), 19 (EUROPA PRESS)

Els ajuntaments de Terrassa, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Sabadell, Rubí i Sant Quirze del Vallès han impulsat 'Openindustry40.com', una plataforma tecnològica per impulsar la indústria 4.0.

Pretén ser un punt de trobada digital de les empreses i els professionals de la indústria per accedir a les noves tecnologies 4.0, com la robòtica, la simulació 3D, la integració de sistemes, l'internet de les coses, la ciberseguretat i el 'big data', entre d'altres, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament de Terrassa en un comunicat.

Es tracta de la primera comunitat online d'aquest àmbit que contribueix a la creació d'una xarxa de contactes per crear oportunitats de negoci.

La iniciativa té el seu punt de partida en la Fira de la Innovació Industrial que el 2016 van impulsar els consistoris de Sant Quirze i Barberà, que va obtenir un miler de visites de 19 països, més de 150 compradors i 27 expositors; del 7 al 9 de març d'aquest any s'ha programat una Fira virtual oberta a tots els internautes.

Aquesta plataforma tecnològica forma part del full de ruta dels diferents plans estratègics municipals per al desenvolupament industrial.

contador