ep jordi gual caixabank fernando restoy bpi i gonzalo gortazar caixabank
Jordi Gual (CaixaBank), Fernando Restoy (BPI) i Gonzalo Gortázar (CaixaBank)EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El president de l'Institut d'Estabilitat Financera (FSI per les seves sigles en anglès) del Banc de Pagaments Internacionals (BPI) i exsotsgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy, ha considerat aquest dilluns que l'elecció del ministre d'Economia, Luis de Guindos, com a vicepresident del Banc Central Europeu (BCE) és una "bona notícia" per a Espanya.

En declaracions als mitjans abans d'una conferència sobre 'L'agenda regulatòria després de la crisi', organitzada pel Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País a la seu de CaixaBank, Restoy ha destacat que aquesta elecció compleix amb els objectius del Govern de "tenir un espanyol en un lloc molt rellevant al BCE".

"Tinc la seguretat que farà un treball molt satisfactori per a tothom, pel bé d'Espanya i sobretot d'Europa i del BCE", ha sostingut.

Ha declinat suggerir a algun candidat que substitueixi De Guindos al capdavant del Ministeri d'Economia, i en ser preguntat per si s'oferia ell mateix, ha contestat que "en absolut".

Restoy es va incorporar el gener de 2017 com a president de l'Institut d'Estabilitat Financera, organisme establert a Basilea (Suïssa) sota els auspicis del BPI.

contador