ep carles puigdemont i baltasar pozuelo durantprova5g
Carles Puigdemont i Baltasar Pozuelo durant la prova de 5GEuropa Press

L'àre@8 del l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) acull la primera prova de 5G

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 16 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat de fer aquest dijous la primera prova de connectivitat 5G a Europa a la zona empresarial àre@8, situada a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i ha assegurat que "el 5G obre una nova era de moltes transformacions".

Puigdemont, davant desenes d'assistents en el complex tecnològic Sertram, ha dit que l'engegada d'aquesta nova tecnologia "és molt més transformadora que tallar la cinta d'una autopista de quatre carrils", destacant que el 5G permetrà un millor accés a la cultura i a l'educació per a tots els ciutadans.

En concret, durant la prova s'ha demostrat que a l'àre@8 existeix la infraestructura necessària per comptar amb la tecnologia 5G en l'àmbit empresarial, que permet transmetre 10 gigaoctets per segon amb una latència inferior a un mil·lisegon, tot i que no estarà disponible per a tota la població fins al 2020, segons han informat especialistes de l'àrea tecnològica.

La demostració de la connexió 5G ha estat oferta per Itconic i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, entitat gestora del Catnix (Punt Neutre d'Internet a Catalunya), organitzacions que han assegurat que la nova tecnologia estarà incorporada en tots els dispositius després que les companyies teleoperadores comptin amb les infraestructures necessàries per transmetre informació a alta velocitat.

Puigdemont, acompanyat de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i del delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha subratllat que Catalunya "és un territori que lidera els canvis", afegint que la zona tecnològica àre@8 ha de servir per implementar noves empreses que comptin amb capital públic i privat per incentivar la innovació i la modernització.

El president d'àre@8, Baltasar Pozuelo, ha aprofitat la primera prova de connexió 5G per reclamar a la Generalitat "més acompanyament" per desenvolupar aquest nou hub tecnològic i científic, alhora que ha fet una crida a les empreses dedicades a la innovació perquè s'hi estableixin.

Pozuelo també ha assegurat que aquesta zona és una font d'ocupació, "tot i que la tecnologia també destrueix ocupació", referint-se a la implantació de la robotització.

Durant les properes setmanes, la direcció de l'àre@8 ha anunciat que explicarà quines són les seves les línies estratègiques i econòmiques per als propers mesos, amb l'objectiu d'atreure més empreses i inversions.

"Som el Silicon Valley de l'Hospitalet", ha bromejat Pozuelo, destacant que totes les empreses que es troben a la zona ho han fet per l'excel·lent connectivitat i innovació.

Durant la visita al complex de Sertram, empresaris de la zona tecnològica han mostrat utensilis i dispositius que funcionen a través de la xarxa i que s'emmarquen en el nou mercat de l'internet de les coses.

contador