Pescanova 25112015

Nueva Pescanova, SL, ha aconseguit una nova font de finançament de 150 milions d'euros, aportada íntegrament per bancs espanyols de l’anomenat G-7, que millora les condicions del seu finançament actual, ha informat la companyia en un comunicat.

Segons recull EFE, amb aquest finançament, la companyia cancel·larà el crèdit súper sènior que havia acordat el Consell d'Administració de la vella Pescanova i que s’havia incorporat a la proposta de conveni aprovada judicialment, i reduirà significativament el seu cost de finançament.

Aquest crèdit va ser activat per Nueva Pescanova per complir les obligacions amb els seus creditors heretades de Pescanova, SA. La companyia va anunciar el 10 de febrer passat que buscaria alternatives perquè es pogués beneficiar de les millors condicions de finançament possibles, una vegada complert el compromís contingut en els convenis de creditors de subscriure el crèdit súper sènior.

D’aquests 150 milions d'euros de liquiditat del nou finançament, 75 milions corresponen a un crèdit renovable i l'altra meitat seran una línia de facturatge. El termini d'aquest finançament serà de dos anys, més un d'addicional, i permetrà que la multinacional gallega gestioni eficientment la seva tresoreria i afronti en condicions millors els seus reptes de desenvolupament i creixement futur, assenyala el comunicat.

AMPLIACIÓ A NUEVA PESCANOVA

La vella Pescanova ha advertit que l'ampliació de capital que preparen els bancs a Nueva Pescanova, consistent en el bescanvi de deute per accions, no podria acordar-se sense el seu vot afirmatiu fins al proper 1 d'agost, atesa la «cautela» existent en els estatuts de la pesquera.

«Aquesta cautela permetrà que la junta general d'accionistes de Pescanova, que es preveu que se celebri al juliol, pugui acordar amb antelació la seva posició com a primer soci en la junta de Nueva Pescanova que tracti sobre aquesta ampliació», ha assenyalat la firma, que tem que una eventual ampliació de capital a Nueva Pescanova pugui diluir la seva participació del 20% en la pesquera, capitanejada ara pels bancs amb el 80% del capital restant.

contador