ep fundador i conseller delegatgenesis biomed josep lluis falco
El fundador i conseller delegat de Genesis Biomed, Josep Lluís FalcóGENESIS BIOMED

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

El nou fons d'inversió Genesis Ventures s'ha constituït a Barcelona, des d'on apostarà per projectes d'investigació i empresarials en fase preliminar en àmbits de la biomedicina, com la salut digital, els dispositius mèdics i el diagnòstic.

Integrat per diversos 'family offices', el fons està dimensionament inicialment en 610.000 euros i preveu realitzar al voltant de vuit operacions fins a octubre del 2019, ha informat aquest dijous en un comunicat.

L'objectiu de Genesis Ventures és ajudar emprenedors a aconseguir el valor necessari de la seva investigació per atreure posteriorment la primera ronda d'inversió de fons corporatius o capital de risc.

"Som un vehicle de finançament atípic sense un precedent semblant a Espanya", ha destacat el fundador i conseller delegat de Genesis Biomed --empresa gestora del fons--, Josep Lluís Falcó, que compta amb una trajectòria de 20 anys assessorant a empreses del sector i ha aixecat més de 40 milions d'euros en els últims quatre anys.

Les empreses biomèdiques catalanes van atreure un total de 153,1 milions d'euros d'inversió en l'exercici 2016, una xifra rècord per al sector, i 4 de cada 10 hauran de recórrer a noves fonts de finançament en menys d'un any, segons un estudi elaborat per CataloniaBio i EY.

contador