ep naturhouse 20170424141703
NaturhouseNATURHOUSE

Engega dues proves pilot per vendre en línia als Estats Units i el Regne Unit

MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

Naturhouse, companyia especialitzada en la venda de productes dietètics i la reeducació d'hàbits alimentaris, va guanyar un 24% menys el primer trimestre de l'any, després d'aconseguir els 4,46 milions d'euros, respecte als 5,87 milions d'euros registrats en el mateix període de l'exercici precedent, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Les vendes de la signatura en aquest període van caure un 8%, fins a 23,4 milions d'euros, afectades per l'efecte Setmana Santa, que el 2017 va caure a l'abril, i per la mala climatologia que està retardant l'afluència de públic a les seves botigues, així com per la continuïtat de la deterioració en les vendes de Polònia. No obstant això, la companyia estima registrar un segon trimestre "millor de l'habitual".

El resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situar en 6,6 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 22%, derivat de l'evolució de les vendes, i per la major despesa en publicitat, pel canvi de calendari d'algunes campanyes, per les indemnitzacions derivades del trasllat de seu de Barcelona a Madrid, que va culminar el 31 de desembre del passat any i pel cost dela expansió als nous països.

En relació al nombre de centres, Naturhouse ha obert fins a març 8 centres per arribar-ne als 2.368, que suposa un nou màxim històric de la companyia.

En termes de posició de caixa neta, Naturhouse va tancar amb 13,3 milions d'euros. La companyia ha precisat que aquesta xifra no inclou una devolució 5 milions d'euros pendents per part de l'Agència Tributària espanyola. Incloent aquesta xifra, la caixa neta s'hauria situat en els 18,3 milions d'euros.

D'altra banda, el grup impulsa la seva expansió internacional amb l'engegada de dues proves pilot per vendre en línia als Estats Units i el Regne Unit, a causa que ho permeten tant el grau de desenvolupament, com la cultura comercial d'aquests països.

La companyia espera que aquests dos nous canals en línia permetin avançar en el desenvolupament de tots dos mercats de forma més àgil del que ha estat aquest procés als seus principals països.

El president de la companyia, Félix Revuelta, ha assenyalat que la companyia fa "passos importants" en l'expansió internacional. "No només a Europa de l'Est on l'acolliment dels nostres productes és excepcional, sinó també als Estats Units i el Regne Unit on estem començant a operar en línia, amb molt bons resultats", ha assenyalat.

contador