ep l9 sudmetrobarcelona
L9 Sud del Metro de BarcelonaEUROPA PRESS

La seguretat es reforça pel nivell d'alerta terrorista vigent

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

El Mobile World Congress 2017 tornarà a omplir hotels i apartaments de Barcelona i les ciutats veïnes amb habitacions que superen els preus de temporada alta donada l'elevada demanda, prevista en un nou rècord de més de 101.000 persones.

Davant aquesta gran afluència, diverses aerolínies, l'AVE i el transport públic metropolità han ampliat places i freqüències per facilitar la mobilitat de l'esdeveniment mundial, que dura quatre dies --des del dilluns al dijous--, encara que alguns congressistes allarguen la seva estada arribant el cap de setmana previ o quedant-se fins al següent.

El Gremi d'Hotels de Barcelona preveu ocupació plena els dies centrals del certamen, amb més activitat a l'habitual per aquestes dates des del cap de setmana anterior i "bona ocupació, encara que inferior" el posterior, ha indicat a Europa Press un portaveu.

L'organització del congrés i el gremi tenen acordades 27.000 habitacions per assegurar allotjament a preus raonables, però en la resta d'habitacions se superen els 3.000 euros per nit en les categories superiors.

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) també preveu una ocupació absoluta i penjar el cartell de complet durant el MWC, amb preus similars als aconseguits durant aquest esdeveniment en 2016.

Respecte a la restauració, el congrés es nota que l'Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) estima que les vendes de productes s'incrementaran fins a un 35% durant la setmana, amb productes de qualitat i una demanda de productes de luxe com la llagosta i el llamàntol europeu que es multiplica per 10.

La seguretat també es reforça tenint en compte el nivell d'alerta terrorista vigent, amb novetats com la instal·lació de pilones i barreres de formigó en dos dels accessos al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

A més, el centre de coordinació policial --integrat en el recinte de Gran Via-- controlarà el congrés amb 600 càmeres de vigilància.

El Mobile World Congress tindrà lloc en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març, amb activitats paral·leles i el congrés per a emprenedors 4 Years From Now (4YFN) en el recinte Montjuïc, així com altres activitats per la ciutat Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Aquesta edició comptarà amb més de 2.200 expositors i més de 160 delegacions institucionals, i es calcula un impacte econòmic de 465 milions d'euros i 13.213 ocupacions temporals.

contador