ep accenture
Accenture

Intel·ligència artificial, realitat virtual o assistents digitals, entre les tendències de l'edició de 2018

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

La Intel·ligència Artificial (IA), els assistents digitals, la realitat virtual i augmentada, la ruptura de barreres entre les coses físiques i digitals i la transformació de la indústria són les cinc tendències que marcaran l'edició 2018 del Mobile World Congress (MWC), que apostarà per una tecnologia digital "aplicada, real i funcional", amb major presència aquest any en l'àmbit empresarial que en el del consum.

En una trobada amb els mitjans, el director gerent d'Accenture Digital a Espanya, Portugal i Israel, José Luis Sancho, ha incidit que l'edició d'aquest any serà la de "la maduresa" de tecnologies presentades en altres anys, amb més ús en el sector empresarial, que permetran que arribin de forma més massiva a l'usuari.

En aquest sentit, ha apuntat que, en termes de consum, pot ser que hi hagi menys novetats aquest any, però en canvi es presentaran més tecnologies aplicades al negoci de les empreses, que finalment suposaran també beneficis per a l'usuari final. Referent a això, ha apuntat que quan més impacta la tecnologia és si més no es nota.

De fet, ha incidit que en els últims anys s'ha produït un canvi important a l'MWC, ja que ha passat de ser un esdeveniment només del sector de les comunicacions a ser "una mica més transversal", ja que el sector com la banca o les 'utilities' ja van estar molt presents en edicions anteriors.

Per a aquesta edició, ha avançat que hi haurà més presència de companyies del sector industrial, així com d'empreses de serveis aplicats als productes. També tindran més protagonisme els serveis públics i el comerç minorista.

CINC TENDÈNCIES

Sancho ha remarcat que una de les tendències que es veuran aquest 2018 és que cada vegada hi ha menys barreres entre els elements físic i digital, gràcies a tecnologies com la IA, l'analítica, l'IoT o l'RV. Un dels sectors on més es notarà aquest avanç és en el comerç minorista, que podrà oferir una "experiència més immersiva i senzilla" al client i més eficaç per al venedor, al mateix temps que modificarà la forma d'adquirir productes.

Sobre la IA, el director gerent d'Accenture Digital a Espanya, Portugal i Israel ha destacat la seva evolució cap a una intel·ligència aplicada, que donarà casos reals d'ús gràcies en part a la seva unió amb el 'machine learning', que canviarà les companyies i els seus models de negoci, al mateix temps que beneficiarà als ciutadans.

Respecte a la realitat virtual i augmentada, he assenyalat que caldrà esperar a la següent generació de dispositius per veure un impacte real en els productes de consum, però en canvi en aquesta edició es podran veure avanços i experiències i entorn reals al món empresarial, que compta amb dispositius més sofisticats.

De fet, la quarta tendència és tot el que està relacionat amb la Indústria X.0 o 4.0, ja que es posarà èmfasi en l'impacte que té la tecnologia en les empreses. Com assenyala un recent estudi d'Accenture, pot generar uns estalvis de costos addicionals de més de 43.000 milions de dòlars (34.700 milions d'euros) per empleat. Així, ha apuntat avanços importants com a bombolles 4G o bessons digitals.

L'última de les cinc tendències és la dels assistents digitals, especialment els de veu, que s'estan convertint en un interfície predominant a l'hora de controlar dispositius, sol·licitar informació o altres tipus de serveis. Així, Sancho ha incidit que als països on aquests dispositius tenen ja una presència important, el 64% dels usuaris han reduït l'ús del mòbil per a l'entreteniment i el 56% per a cerques.

contador