ep plantaseatrelizane algria
Planta de Seat en Relizane (Algèria)SEAT

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

La planta de Seat a Relizane (Algèria) ha assemblat la unitat número 15.000 de l'Ibiza des que la marca espanyola comencés la seva activitat a la ciutat algeriana la primavera del 2017, ha informat l'automobilística aquest dijous en un comunicat.

En aquesta factoria treballen 620 empleats, que fan possible que cada deu minuts surti un nou vehicle de la planta llest per a la seva comercialització. En total, de les seves quatre línies de producció surten 120 cotxes al dia, segons explica la companyia.

La plantilla de Seat a Relizane és 100% local i ha rebut formació durant quatre mesos. Els treballadors realitzen fins a 1.000 comprovacions del cargolat al dia, mentre que els mecanismes i encaixos dels vehicles són doblement revisats.

En l'assemblatge dels automòbils intervenen més de 50 tècnics i un sistema informatitzat perquè els vehicles, que es produeixen per primera vegada fora d'Europa, segueixin els mateixos estàndards de qualitat

Una vegada comprovat l'eix de rodes i el sistema de frens, els vehicles circulen per set tipus de paviments irregulars. "D'aquesta manera comprovem l'ABS i ens assegurem que el client podrà circular amb qualsevol condició de forma totalment segura", assenyala el director de Qualitat de Sovac, Salvador Soler.

Sovac és la companyia amb la qual el grup Volkswagen va subscriure un acord d'associació per produir al país situat al nord d'Àfrica els models Seat Ibiza, Skoda Octavia i els Volkswagen Golf i Caddy.

Per la seva banda, Seat, conscient que el mercat algerià és "especialment exigent" amb l'acabat de la pintura, revisa de nou la superfície del vehicle, sota un túnel de llum, una vegada finalitzats els test de conducció.

La marca amb seu a Martorell (Barcelona), que a partir del pròxim estiu també assemblarà a Relizane l'Arona i el León, ha venut 7.200 vehicles al país algerià fins al mes de març.

D'aquesta manera, Algèria es converteix en el país en el qual les entregues de la firma espanyola augmenten més respecte al primer trimestre del 2017.

contador