• Les dades macroeconòmiques també van apuntalar l'auge del dòlar
cbdolar83ss

Mnuchin al rescat. El secretari del Tresor dels EUA va sortir al pas de les últimes piulades del president nord-americà, Donald Trump, sobre manipulació de divises dels socis comercials dels EUA i el dòlar no va deixar escapar l'oportunitat de protagonitzar un merescut ral·li, especialment contra el ien. Durant una jornada sense noves notícies negatives del front comercial amb la Xina ni de les tensions de l'Orient Mitjà, la divisa nord-americana va abraçar la gana pel risc. Contra l'euro i la lliura també va reconquerir posicions.

Les positives dades macroeconòmiques de dimarts també van donar ales al 'bitllet verd', després de les bones dades del sector minorista, però va ser Steven Mnuchin, que va matisar l'apunt de Trump a la xarxa social de microblogging, cosa que va impulsar la gana inversor. El magnat novaiorquès va carregar contra la Xina i Rússia per devaluar les seves monedes, un fet "inacceptable", però el secretari del Tresor va aclarir que les seves paraules només eren "tirs d'avís".

Així, el dòlar s'ha disparat fins a prop del canvi dels 107,400 iens, en plena cimera entre el primer ministre nipó, Shinzo Abe i Trump. S'espera que els dos mandataris se centrin en aspectes relacionats amb la seguretat, però que també aborden la relació comercial. No obstant això, Reuters assenyala que el protagonisme en les negociacions l’acapararà Corea del Nord.

L'euro i a lliura també reculen des dels seus recents màxims. La moneda comunitària va arribar als 1,24 dòlars dimarts, el seu millor canvi en tres setmanes, però la dada de la confiança alemanya ZEW va deixar una boca molt amarga. Van ser les expectatives les quals es van desplomar fins als -8,2 punts, per sota dels nivells posteriors al Brexit i el mínim des de 2012.

"Aquest resultat no hauria de ser una sorpresa quan fins i tot el Fons Monetari Internacional (FMI) assenyala que les condicions empitjoraran en el futur", expliquen experts de Rabobank. L'entitat supranacional ja ha advertit que "moltes economies avançades tornaran als nivells de creixement anteriors a la crisi a causa de l'envelliment de la població i la baixa productivitat", recorden aquests analistes.

La lliura, per la seva banda, es va girar a la baixa després d'aconseguir el seu millor canvi contra el dòlar des de la votació del Brexit, als 1,4370 dòlars, sobrepassat breument abans de la publicació de les dades d'ocupació al Regne Unit. Encara que la taxa d'atur va caure una dècima més, fins al 4,2%, i els salaris van créixer fins al 2,8%, "l'avanç de les nòmines encara no ha arribat al ritme esperat per molts economistes del 3%, per la qual cosa la moneda va cedir la seva recent fita", explica la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien.

Aquest dimecres, tant l'euro com la lliura es mantindran alerta davant la publicació de les dades de l'IPC.

Noticias relacionadas

contador