MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha assenyalat que el recent nomenat conseller de Telecom Italia, Flavio Cattaneo, s'equivoca en paralitzar temporalment la venda de la seva filial de torres de telefonia Inwit i ha remarcat que la seva empresa té en marxa altres projectes perquè "no pot viure" pendent d'aquesta operació.

En un esmorzar organitzat per la Confederació Espanyola d'Executius i Directius (CEDE), Martínez ha remarcat que, davant d'aquesta situació d'incertesa, Cellnex ha posat en marxa altres projectes que tenien una prioritat menor, però en els quals la companyia seguia treballant, per la qual cosa ha assegurat que "hi haurà notícies" de la companyia en un futur.

Cellnex té presentada una oferta al costat del fons italià F2i per Inwit, però Cattaneo ha avisat després del seu nomenament que, segons la seva opinió, el mercat no estava apreciant prou el valor de la seva filial d'infraestructures i ha apuntat que Inwit aporta valor a l'empresa i té un bon recorregut.

Sobre aquesta qüestió, Martínez ha recordat que Telecom Italia ha estat qui va anunciar el mes de setembre passat la seva intenció de vendre la seva participació del control a Inwit, fet que, ha afegit, demostra que estan d'acord amb el model de negoci que ha posat al mercat Cellnex.

Tot i això, ha afegit que els dos canvis "significatius" dels últims mesos, l'entrada d'un nou accionista (Vivendi) i l'arribada de Cattaneo com a conseller delegat el mes passat, han tingut un impacte en aquest procés de venda d'Inwit.

Així, ha remarcat que el nou conseller delegat ha "parat el rellotge del partit" per revisar l'estratègia de la companyia i veure on estan les prioritats, entre les quals sembla podria no incloure's la venda de la participació de la companyia a Inwit.

"Jo crec que s'equivoca, perquè mai no se sap quan tu pares el rellotge si torna a començar el partit ni si n'hi haurà. Nosaltres tampoc podem viure pensant si pot o no haver-hi partit", ha afegit comparant l'operació amb un partit de bàsquet.

En aquest sentit, ha defensat que industrialment "té tot el sentit del món" per la combinació de les gairebé 8.000 torres que té Cellnex a Itàlia amb les 11.500 d'Inwit, fet que genera unes "sinergies industrials brutals" que no aconseguiran amb una altra empresa.

contador