BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

L'ocupació industrial a Catalunya va créixer un 4,3% el 2015, el doble que l'any anterior, per la qual cosa va aconseguir la taxa més alta de l'última dècada i es va situar molt per sobre de la zona euro (+0,4%), segons l'Informe Anual sobre la Indústria a Catalunya 2015, presentat aquest dimecres pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, al Parlament.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, aquest increment de l'ocupació va ajudar que l'atur industrial es reduís l'any passat un 15,2%, la millor dada des del 1999 i que va superar la disminució del conjunt d'Espanya (-13,3%).

L'activitat industrial va créixer l'any passat i va registrar l'augment més alt dels últims cinc anys: el VAB industrial es va incrementar un 2,7%, un punt per sobre del de la zona euro (1,8%), i l'Índex de Producció Industrial va créixer un 2,6%, fet que se suma a un elevat nivell de confiança dels empresaris, segons l'Indicador de Clima Industrial, el més elevat dels últims vuit anys.

La inversió industrial a Catalunya va augmentar un 12,2% l'any passat, fet que suposa el creixement més accentuat des de l'any 2000; s'ha registrat tant en grans empreses (18,6%) com en pimes (7,1%), i destaca que el 33% d'aquestes inversions es va destinar a ampliar capacitat.

Pel que fa a les inversions estrangeres, també van créixer l'any passat de manera notable, un 51,4% respecte al 2014, i suposen un 22,9% de les inversions estrangeres industrials a Espanya.

L'informe constata també que les exportacions van augmentar un 6,1% l'any passat, la taxa de variació més alta des del 2012, i destaca l'increment de les vendes a l'Amèrica del Nord (20,6%), afavorides pel canvi de divisa favorable a l'euro.

La producció del sector de sistemes i components d'automoció a Catalunya va augmentar un 7,4%, la millor evolució des del 2010, i també destaca l'increment experimentat en el sector del plàstic, del 5% en la producció de primeres matèries i del 9,7% en transformats plàstics.

contador