ep presidentla generalitat cpuigdemont en liquats vegetals
El president de la Generalitat C.Puigdemont, en Liquats VegetalsJORDI BEDMAR/GOVERN

GIRONA, 26 (EUROPA PRESS)

L'empresa Liquats Vegetals ha invertit 25 milions d'euros en l'ampliació de 16.000 metres quadrats de la fàbrica que té a Viladrau (Girona) i que comportarà la creació de 50 llocs de treball, ha informat la companyia.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest divendres l'ampliació, amb la qual la companyia passa de tenir una capacitat productiva de 80 milions de litres anuals a poder doblegar-la en culminar-se l'ampliació.

Puigdemont ha ressaltat que la companyia és un "exemple de la indústria catalana" que s'ha de projectar a la resta del món, i l'alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, ha ressaltat que és un model de sostenibilitat.

En l'actual planta de producció de Liquats Vegetals, creada el 1991, treballen 180 persones, que s'ha convertit en un referent tecnològic i en innovació per aconseguir begudes 100% vegetals com Yosoy, +Bio, Monsoy i Almendrola.

En l'actual planta de Viladrau es recicla el 99% de tots els subproductes derivats de la fabricació, i s'estén a la reducció en un 20% dels recursos energètics i hídrics mitjançant la implantació de sistemes tecnològics més eficients.

L'empresa ha desenvolupat la seva pròpia tecnologia patentada per extreure tot el sabor i tots els nutrients dels ingredients.

La directora general de la companyia, Laura Erra, ha destacat que l'empresa promou una alimentació saludable "sobre la base d'una concepció holística de la salut: cos, ment i esperit".

contador