• El manteniment de la taxa interanual de l'IPC es deu a causa de l'estabilitat dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques
inflacion

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va retrocedir un 0,7% al juliol respecte al mes anterior, però va mantenir la seva taxa interanual en l'1,5%, segons l'indicador avançat publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme ha apuntat que el manteniment de la taxa interanual de l'IPC es deu a causa de l'estabilitat dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, davant l'augment que van experimentar el juliol del 2016.

L'IPC interanual va arrencar l'any en el 3%, la seva taxa més alta des de l'octubre del 2012

També hi van influir els carburants (gasoil i gasolina), els preus dels quals han baixat menys aquest mes que el juliol del 2016.

L'IPC interanual va arrencar l'any en el 3%, la seva taxa més alta des de l'octubre del 2012. Al febrer es va repetir el mateix percentatge, però al març, per primer cop en set mesos, la inflació va retallar la seva taxa interanual fins al 2,3%.

A l'abril l'IPC va tornar a augmentar, fins al 2,6%, i al maig va caure fins a l'1,9%. Al juny va tornar a baixar, fins a l'1,5%, i al juliol s'ha repetit aquesta taxa, que significa que la cistella de la compra és avui un 1,5% més cara que fa un any.

La del juliol és l'onzena taxa positiva que encadena l'IPC interanual després de vuit mesos en negatiu.

En el setè mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va elevar una dècima la seva taxa interanual, fins a l'1,7%.

En termes mensuals, l'IPC va baixar un 0,7% al juliol, el mateix descens que el juliol del 2016.

contador