la-livre-faible-dope-les-exportations-au-royaume-uni-mais-le-brexit-pese

La inflació al Regne Unit es va mantenir estable al maig. La taxa interanual de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) es va situar al 2,4% i va igualar la dada d'abril i una dècima per sota de la xifra de març. D'aquesta manera, els preus frenen la contínua caiguda que han patit des que l'índex general toqués el 3% al tancament del passat exercici. Així ho ha publicat l'ONS (Office of National Statistics) aquest dimecres.

L'encariment dels carburants va tirar amb força de l'índex durant el cinquè mes de l'any, tot i que també es va registrar un augment dels preus de les tarifes de transport aeri i marítim davant del mateix període de l'any passat, a causa de l'estacionalitat de les vacances de primavera. En canvi, la factura de la llum, el preu del menjar, de les begudes no alcohòliques i del parament de la llar van llastrar el desenvolupament dels preus a les illes.

Per la seva banda, el CPIH, índex que integra els costos de lloguer i hipotecaris de la població britànica, es va accelerar una dècima al maig fins a arribar al 2,3%.

UNA MICA DE LLUM PER AL BOE

El governador del Banc d'Anglaterra (BoE) té l’assumpte difícil de tornar a guanyar-se la confiança del mercat. Marc Carney va prometre a principis d'any "majors i més ràpides mesures" per retirar els estímuls, però, unes pitjors dades de creixement, així com una inflació que no ha deixat de caure no li donaven la raó al regulador. La reunió de maig no va llançar cap novetat i els tipus d'interès continuen al 0,5%.

Carney va defensar fa tot just unes setmanes la seva postura, justificant la manca de desenvolupament de l'economia del Regne Unit mitjançant el fort temporal que va assotar Europa durant el primer trimestre. El governador de la 'Old Lady' va recordar la intenció del BoE de tornar al camí de la normalització de manera gradual i contínua, cosa per a la qual els agents econòmics "han d'estar preparats". La publicació de la dada de maig pot ser que canviï el rumb del regulador durant la reunió de la setmana que ve.

Font: ONS

Noticias relacionadas

contador