euro-europa
Pixabay

La taxa interanual d'inflació de la zona euro es va situar a l'abril a l'1,2%, una dècima per sota de la dada del mes anterior, com a conseqüència de la menor pujada de preus dels serveis, que es van encarir un 1%, enfront de l'1,5% de març, segons ha informat Eurostat, cosa que complica la posició del Banc Central Europeu (BCE).

Entre els principals components de l'índex, l'energia va experimentar a l'abril una pujada interanual del 2,6%, davant l'increment del 2% de març, mentre que els aliments frescos es van encarir un 1,5%, enfront del 0,8% del mes anterior.

D'aquesta manera, sense tenir en compte l'impacte de l'evolució dels preus de l'energia, la inflació de la zona euro es va situar a l'abril a l'1,1%, enfront de l’1,3% de març, mentre que excloent-ne també els aliments frescos, els preus van pujar un 1,1%, dues dècimes menys que al mes anterior. Així mateix, en deixar fora del càlcul el preu de l'alcohol i el tabac, a més de l'energia i els aliments, la inflació subjacent de l’Eurozona es va debilitar al 0,7% des de l'1% del març.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa interanual d'inflació es va situar a l'abril a l'1,4%, una dècima menys que al març i sis per sota de la lectura corresponent a abril de 2017. Entre els països de la UE, les majors pujades de preus es van observar a Romania (+4,3%), per davant d'Eslovàquia (+3%) i Estònia (+2,9%), mentre els preus van baixar a Xipre (-0,3 %) i Irlanda (-0,1%).

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar a l'abril a l'1,1%, xifra que suposa un diferencial de preus favorable a Espanya d'una dècima.

Noticias relacionadas

contador