merkel-prete-aux-compromis-avec-la-france-sur-la-zone-euro

Els preus a Alemanya s'han disparat al mes de maig per l'encariment principal de la gasolina. L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) es va situar al 2,2% durant el cinquè mes de l'any, sis dècimes per sobre del resultat d'abril, segons mostren els resultats preliminars publicats l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) aquest dimecres.

Per la seva banda, l'índex harmonitzat a desviaments estacionals va igualar el resultat de l'IPC general, també sis dècimes per sobre de la dada d'abril.

El principal element de l'índex general que va recolzar la seva acceleració va ser l'energia, que va comprendre l'encariment de les calefaccions (+24,3%), carburants (+8,2%), la factura de la llum (+1,5%) , mentre que el preu dels combustibles sòlids (-1,5%) i del gas (-1,1%) van caure. Excloent-ne l'aportació energètica, la inflació al maig hauria estat de l’1,8%.

La llista de la compra també es va encarir durant el cinquè mes de l'any (+3,5%), una dècima més que a l'abril. Greixos i olis comestibles van augmentar el seu preu un 16,5%, la mantega ho va fer un 32% i la fruita i els productes lactis ho van fer un 8,1% i 5,5% respectivament.

Finalment, el preu dels serveis també va augmentar (+1,95%) al maig, encara que de menor mesura que el dels béns. Va destacar-ne l'encariment dels paquets vacacionals (+10,4%), del manteniment i reparació de vehicles (+3,2%) i de serveis de càtering i de restauració (+2,2%).

Font: FxStreet

Noticias relacionadas

contador