• L'organisme monetari assenyala que l'economia global creixerà un 3,9% el 2018
  • L'augment de la inflació subjacent i una ràpida pujada dels tipus són algun dels riscos per a l'economia
ep christine lagarde
WIKIMEDIA

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha presentat la seva previsió econòmica per als propers anys. L'organisme presidit per Christine Lagarde ha millorat la previsió de l'economia mundial per a aquest 2018 i per a 2019. L'impuls del creixement de l'Eurozona i l'impacte de la reforma fiscal dels Estats Units són les causes d'aquesta millora.

L'FMI ​​assenyala que l'economia global creixerà un 3,9% el 2018 i 2019, dues dècimes més que el calculat a l'octubre. No obstant això, enumera alguns riscos per a la seva evolució com l'augment de la inflació subjacent i una ràpida pujada dels tipus.

"Aquesta revisió reflecteix un major impuls en el creixement global i l'esperat impacte dels canvis en la política fiscal als EUA", indica l'FMI a la seva actualització de l'informe "Perspectives Econòmiques Globals", presentat en el marc del Fòrum Econòmic Global de Davos (Suïssa). D'aquesta manera, l'economia mundial continua la seva acceleració, després de registrar una expansió del 3,2% el 2016 i del 3,7% el 2017.

ELS EUA IMPULSA EL CREIXEMENT GLOBAL

Gairebé la meitat de la nova revisió a l'alça està donada per l'augment a les previsions de creixement dels EUA, que passen del 2,3% calculat a l'octubre per 2018 al 2,7% previst ara; i de l’1,9% al 2,5% en el cas de 2019, tal com ha informat l'organisme monetari.

El repunt als EUA tindrà "favorables efectes de contagi", especialment sobre els seus principals socis comercials: Canadà i Mèxic, afegeix l'informe. Així mateix, el Fons també millora les perspectives del Japó, que s'espera que creixi el 2018 un 1,2%, mig punt percentual més que l’anticipat a l'octubre; i les de la zona euro, que milloren tres dècimes, fins al 2,3%.

D'altra banda, apunta que la Xina, la gran locomotora asiàtica, seguirà moderant gradualment el seu creixement, però amb taxes del 6,6% aquest any i del 6,4% al pròxim, en ambdós casos una dècima més que les xifres d'octubre, per la major demanda externa.

Noticias relacionadas

contador