• La lliura es dispara de nou fins als 1,42 dòlars impulsada per Carney
ep euro dolar portada
Europa Press

Després d'una jornada correctiva, els alcistes en l'euro han tornat a posar-se al volant en el seu encreuament contra el dòlar. La moneda comunitària ha ensenyat múscul després de la bona lectura del PIB de l'Eurozona del quart trimestre, que va resultar en línia amb les previsions durant els últims tres mesos de l'any. D'altra banda, el 'bitllet verd' amb prou feines ha reaccionat al discurs sobre l'Estat de la Nació del president nord-americà, Donald Trump, que ha instat el Congrés que donin llum verda al seu pla d'infraestructures d’1,5 bilions de dòlars.

De fet, l'índex que mesura l'acompliment de la moneda comunitària contra una cistella de sis rivals, cau marginalment tot i que es manté per sobre dels 89,00 punts, encara allunyat del mínim de tres anys de la setmana passada als 88,43 punts. De tornada a l'euro, la moneda europea continua deixant notar l'empremta de la volatilitat i s'enfila de camí als 1,2450 dòlars, una remuntada d'un 0,9% des del mínim d'aquest dimarts als 1,2336 dòlars.

Però el sentiment optimista que impulsa l'euro, tot i les irregulars dades de confiança de l'inversor del sector serveis i negocis de dimarts, pot ser posat a prova aquest dimecres si les dades d'inflació de l'Eurozona també cauen per sota del que s'esperava per el mercat, apunten analistes de Danske Bank. També indiquen aquests experts que "el continu repunt del rendiment del Tresor dels EUA pot resultar negatiu per a l'euro/dòlar a la llarga". Tot i que aquest ha cedit un punt bàsic, l'auge per sobre de la barrera del 2,70% per primera vegada des de 2014 va impulsar la correcció del dòlar de dimarts i el que és més important, va mostrar que la correlació entre rendiments i divisa encara té la capacitat d'apuntalar el dòlar.

Encara que tots aquests temes es mantindran en el radar dels inversors aquesta jornada, l'atenció l’acapararà la Reserva Federal dels EUA (Fed). No s'esperen canvis de política monetària durant aquesta trobada, ja que els analistes indiquen que el supervisor monetari esperarà el març per anunciar una nova pujada de tipus. No obstant això, Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, indica que hi ha expectació al mercat per si la presidenta sortint, Jenet Yellen, abandona el seu lloc deixant el "pavelló ben alt".

"La declaració del Comitè de Política Monetària (FOMC per les sigles en anglès) serà optimista i alguns economistes fins i tot esperen que la Fed actualitzi el seu balanç de riscos i l'estat d'inflació", explica l'experta. "Si tenen raó, el dòlar rebrà impuls", afegeix Lien. Els analistes de Danske Bank es mostren d'acord i afegeixen que l'única forma en què el banc central pot disparar una nova onada de debilitat significativa en el dòlar és que llanci dubtes sobre l'increment de tipus del mes de març, que el mercat ja dóna per fet".

CARNEY ENVIA LA LLIURA A SOLCAR EL CEL

La salvatge volatilitat del mercat de les divises s'ha acarnissat especialment en la lliura. La divisa britànica va arribar a perdre momentàniament aquest dimarts el nivell dels 1,40 dòlars, per després volar un 1%, traspassant amb comoditat els 1,41 dòlars fins enfilar-se per sobre dels 1,42 dòlars aquest dimarts, màxim de cinc dies. I tot gràcies al to marcadament positiu del governador del Banc d'Anglaterra (BoE), Mark Carney.

La lliura es dispara de nou fins als 1,42 dòlars impulsada per Carney

En un discurs davant el Parlament, va dir que els salaris estan creixent, que el mercat laboral està ajustat i que la inversió ha pujat, per la qual cosa s'esperen guanys addicionals el 2019. El Banc d'Anglaterra també aposta per un repunt en la productivitat. L'únic que va dir sobre l'augment de la lliura és que segueix funcionant l'auge de la inflació i que aprecia els comentaris en dòlars de Trump. "El banc central va declinar rebaixar verbalment la moneda, de manera que ràpidament va reiniciar el seu ascens i va ignorar els renovats riscos que planen sobre l'Brexit", indica Lien.

Dilluns, la moneda va protagonitzar el seu declivi més important en un dia des d'inicis de novembre perquè els inversors van decidir enfocar-se en els nous problemes i la incertesa que planeja de nou sobre que la primera ministra britànica, Theresa May, aconsegueixi arribar a un bon acord sobre el divorci. No obstant això, l'experta de la companyia d'inversió de Nova York espera que la lliura cotitzi contra el dòlar segons la gana del mercat.

Noticias relacionadas

contador