• Analistes avisen que les fortes bandades demostren que es manté a punt per a una major presa de beneficis
  • El BCE afegeix pressió a la divisa comunitària amb un modest intent de calmar els llargs
money euros cash

L'euro es deixa bressolar per les notícies que arriben del Banc Central Europeu (BCE) i de les converses per a la 'gran coalició' entre socialdemòcrates i demòcrata-cristians a Alemanya. És la tònica que marca el compàs en la moneda compartida des de la publicació de les actes del mes de desembre del banc central i de l'anunci de divendres passat. I si els vents positius als dos fronts van animar als inversors i van elevar la moneda europea fins a màxims de tres anys, el pessimisme de les últimes novetats del front alemany l'ha posat sota pressió.

No obstant això, durant la passada matinada ha aconseguit desempallegar-se d'aquestes preocupacions i ha escalat més enllà dels 1,23, una nova fita no vist des de desembre de 2014, als 1,2323 dòlars. Tot i que el moviment ha tingut més a veure amb un repunt del dòlar, indiquen experts consultats.

El recent auge de l'euro ha arribat des d'un mínim durant la sessió de dimarts als 1,2195 dòlars que es va assolir merament per motius "polítics i fonamentals", indica l'experta de BK Asset Management, Kathy Lien. Els inversors van començar a desfer-se dels seus euros després que el diari alemany 'Der Spiegel' informés que l'SPD de Berlín s'oposa a reeditar el pacte de Govern amb la cancellera alemanya Angela Merkel. Una immensa majoria de membres del partit de la capital ha votat en contra del principi d'acord assolit entre Martin Schulz i la cancellera abans del Congrés d'aquest diumenge on s'adoptarà una decisió final.

D'altra banda, el BCE va fer un intent modest dimarts de rebaixar la divisa mitjançant els comentaris del governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau, sobre que l'últim repunt en l'euro influiria negativament en la inflació. Aquest dimecres el mercat estarà pendent dels discursos dels membres de la junta del banc central Ewald Nowotny i Benoit Coeuré, però els analistes de Danske Bank no esperen que "cap correcció tingui efectes duradors" fins a la compareixença de Mario Draghi la setmana que ve.

"Perquè hi hagi una correcció realment important i que perduri, necessitem que el president del banc central es posicioni clarament en contra de les pujades l'euro la setmana que ve", indiquen experts de l'entitat danesa.

Noticias relacionadas

contador