• El reconeixement del suau índex de preus al consum per part de la Reserva Federal d'EUA alimenta la preocupació que no s'escometi la tercera pujada de tipus projectada aquest any
dolar dolar dolar

El dòlar s'ha vist durament copejat després de l'anunci de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que ha mantingut els tipus d'interès sense canvis en el rang de l'1-1,25% i ha deixat les portes obertes a la reducció del seu balanç al setembre. En una reunió del Comitè Federal del Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) sense compareixença de la president de l'organisme, Janet Yellen, el comunicat emès, no obstant això, ha emprat un llenguatge molt més caut sobre la inflació, la qual cosa ha provocat que el 'bitllet verd' s'hagi depreciat contra els seus principals rivals. Els alcistes de l'euro han aprofitat l'ocasió per portar la moneda única al seu millor preu des del 15 d'agost de 2015. O el que és el mateix, la divisa europea ha aconseguit un rècord de 30 mesos.

Immediatament després que es fes pública la declaració de política monetària de la Fed, la 'moneda única' ja va superar els màxims de 23 mesos que havia desafiat el dimarts, quan es va impulsar fins als 1,1712 dòlars. L'onada de vendes en el dòlar, va acabar per impulsar l'euro que va aconseguir tancar la sessió del dimecres en els 1,1733 dòlars. Durant la sessió asiàtica del dijous, el dòlar ha continuat sota pressió, per seguir cedint posicions fins als 1,1777 dòlars, nivells no vists en dos anys i mig. Durant la sessió europea, la divisa ha cedit part dels recents guanys, fins a nivells propers als 1,1700 dòlars, encara que ha tornat a saltar fins als 1,1715/20 dòlars.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, César Nuez, analista de Bolsamanía assenyala que el senyal tècnic que s'aprecia en l'euro/dòlar és de "gran fortalesa en perforar la resistència clau del llarg termini que presenta en els 1,1712 dòlars". "La superació d'aquest nivell d'oferta ens convida a pensar en un canvi de tendència per als mesos vinents que es pot traduir en el començament d'un nou impuls alcista que busqui atacar el nivell dels 1,22 dòlars". "Per sota el primer nivell de suport es troba en els 1,1612 dòlars, mínims de la sessió d'aquest dimecres si ben el nivell clau de demanda es troba una mica més a baix concretament en els 1,1479 dòlars", explica Nuez.

Noticias relacionadas

contador