• El ien continua a prop dels mínims de vuit mesos, als 114,300 dòlars
money euros cash

L'euro manté el seu to baixista aquest dimarts, després de diverses jornades durant les quals la seva operativa s'ha vist encapsulada en un rang cada vegada més estret, que l'ha portat a erosionar el suport als 1,1574 dòlars fins a deixar un mínim per sota d'aquest nivell als 1,1566 dòlars, nivells de preu no vistos des del 20 de juliol.

Davant l'absència d'indicadors econòmics importants, la moneda comunitària es deixa portar per l'impuls venedor dominant als inversors des que el passat 26 d'octubre el president del BCE, Mario Draghi, va anunciar una estratègia de sortida de la seva política ultra-expansiva més lenta del que esperava el mercat. Les referències econòmiques de dilluns, que van deixar molt bon gust de boca, especialment de les comandes de maquinària d'Alemanya, han passat sense pena ni glòria per als operadors que, en canvi, sí que han pres nota de la caiguda de les dades de la producció industrial del país germànic al mes de setembre.

De fet, segons Kathy Lien, analista de BK Asset Management la desagradable sorpresa que aquest indicador s'hagi contret un 0,8%, pot provocar que la divisa "segueixi lliscant fins als 1,1500 dòlars", si les dades de vendes al detall de la zona euro també llancen mals resultats al novè mes de l'any.

No obstant això, altres experts avisen que el declivi serà gradual i vindrà precedit d'un comportament en l'euro/dòlar similar al qual hem observat durant les últimes setmanes. Escassa acció, per tant, que també es percep a les divises en general, segons els experts de Commerzbank perquè "hi ha molt pocs esdeveniments de risc a l'horitzó i fins que no veiem una gran sorpresa a les dades econòmiques, els mercats de divises quedaran atrapats en estrets rangs".

ANÀLISI TÈCNICA DE L'EURO/DÒLAR

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de Bolsamanía assenyala que "es donen les condicions perquè, més aviat que tard, l'euro/dòlar agafi impuls baixista amb objectiu de caiguda als 1,13 dòlars aproximadament".

"Mentre que l'encreuament no salti i tanqui per sobre dels 1,17, es pot dir que es donen les condicions perquè l'euro/dòlar reprengui la fase correctiva de les últimes setmanes", indica l'analista.

Noticias relacionadas

contador