• El posicionament dels operadors segons l'informe setmanal dels mercats de futurs i opcions dóna motius perquè l'euro segueixi amb el seu ral·li
  • El dòlar fa cas omís a Evans de la Fed i el seu índex segueix per sota dels 100 punts
  • Les apostes a la baixa sobe la lliura es disparen i el cable (lliura/dòlar) es dispara després de la dada d'inflació
money euros cash

La tendència que domina el mercat de les divises en les últimes jornades: un dòlar al qual semblen haver-li abandonat els llargs (o alcistes) i un euro que repunta, apuntalat per un Banc Central Europeu (BCE) més optimista, té el seu reflex en les apostes que els grans operadors fan als mercats d'opcions i futurs. L'últim informe publicat per la Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies (CTFC per les seves sigles en anglès) mostra com els alcistes segueixen en retirada en el dòlar, mentre que els baixistes de l'euro s'esfondren fins a nivells no vists des de maig del 2016. La pujada de la 'moneda única' porta a l'euro/dòlar a posar a prova, per fi, els màxims anuals en els 1,0830 dòlars.

L'informe, que es publica setmanalment, recull el posicionament dels operadors abans de l'anunci de política monetària de la Reserva Federal (Fed) de la setmana passada, no obstant això, "la mancada força en els comentaris de la Fed, garanteix que els llargs encara reculin més en el dòlar en futures publicacions", asseguren experts de Rabobank, que analitzen les dades de la CTFC. Aquest és un dels motius pels quals el 'bitllet verd' s'ha mostrat impassible després dels comentaris del president de la Fed de Chicago, Charles Evans, qui va dir en la passada jornada que podria haver-hi quatre pujades de tipus aquest any. "Podrien ser tres, dos, o fins i tot quatre si les coses realment repuntan".

Però l'índex del dòlar (que mesura l'acompliment de la moneda contra una cistella de sis rivals) es manté subjugat per sota dels 100 punts, al voltant dels 99,50 punts, nivells que no es veuen des de finals de gener, i el 'bitllet verd' no pot guanyar-li la partida a un euro que segueix pressionant a l'alça i vol reconquistar els màxims anuals en els 1,0830 dòlars. La 'moneda única' ja ha marcat el seu segon millor preu de l'any en rang intradiari, en els 1,0820 dòlars després d'haver recalat fins a nivells per sota dels 1,0720 dòlars.

Des de l'àmbit de l'anàlisi tècnica, no obstant això, l'expert de Bolsmanía, José María Rodríguez, indica que "tot segueix igual". "A l'espera de veure si supera la resistència dels 1,0830 dòlars i si ho fa, el més normal és que busqui la directriu a la baixa dels últims mesos, ara a la zona dels 1,10850 dòlars", senyala l'analista.

Noticias relacionadas

contador