• El bitcoin retrocedeix fins als 15.500 dòlars després de tocar els 17.000
ethereum cripto

Si bé, durant els primers compassos de 2018 la notícia al mercat de les monedes digitals era que el ripple havia batut totes les expectatives i s'alçava amb la plata en el rànquing de monedes de xifrat per capitalització de mercat, el testimoni que ofereix solucions a la banca ha patit una important correcció durant les últimes jornades. Situació que l'ether ha aprofitat per recuperar el segon lloc en quota i volar més enllà dels 1.200 dòlars.

Així, l’actiu digital en què es basa la tecnologia dels contractes intel·ligents, ha prolongat el ral·li que va iniciar la setmana passada i que el va portar a conquistar la cota dels 1.000 dòlars. Aquest dilluns, puja més d'un 8% i eleva el seu valor per sobre dels 115.000 milions de dòlars. En canvi, el ripple, cedeix 40.000 dòlars en el seu acumulat, fins als 100.000 milions i el seu preu se situa als 3,61 dòlars. La caiguda aquest dilluns és d'un 17%. Amb tot, la capitalització total del mercat ja és de 780.000 milions.

La resta de monedes del top 10 per capitalització de mercat, que estan a punt es deixen portar per les vendes, fins i tot el bitcoin que, després de recuperar-se fins als 16.500 dòlars, corregeix un 5% fins als 16.000 'bitllet verds'. Això sí, manté la seva 'dominància' en mínims, per sota del 35%.

LA SEC TORNA A LA CÀRREGA

En aquest context, no és estrany que la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC en anglès) hagi tornat a advertir als inversors del "substancial risc" de perdre els diners invertits en moneda digital. A més, ha afegit que molts promotors d’ICOs (emissions de moneda digital) i altres participants en mercats relacionats amb aquestes divises "no estan seguint les lleis".

En aquest sentit, la 'CNMV nord-americana' subratlla que quan als inversors se'ls ofereixen i venen accions o altres valors tenen dret a contractar les lleis estatals i federals sobre el mercat de valors, que han de ser observades pels venedors i els partícips del mercat. "Desgraciadament, és clar que molts promotors d’ICOs i altres partícips als mercats d'inversions relacionades amb moneda digital no estan seguint aquestes lleis", adverteix el supervisor.

En aquest context, destaca la notícia que la Junta de Valors de l'Estat de Texas (TSSB per les seves sigles en anglès) va ordenar al sistema financer basat en blockchain BitConnect cancel·lar una venda de tokens que tenia planejat llançar el 10 de gener. Segons un comunicat de premsa publicat al lloc web del regulador, BitConnect afirmava oferir tokens amb rendiments anuals del 100%, que la TSSB va determinar que qualifiquen com a valors no registrats.

A més, BitConnect estava buscant reclutadors per promocionar el seu símbol, que segons l'agència de Texas qualifica com a agents que no estan registrats per vendre valors a Texas.

Noticias relacionadas

contador