• 2018, l'any de les altcoins
cbcriptodivisas

La profunda correcció que el bitcoin ha experimentat aquesta última setmana ha deixat pas a una tímida recuperació en el preu de la reina de les criptodivisas. El preu del criptoactiu busca estabilitat entre els 13.000 i els 13.500 dòlars, mentre els inversors d'aquest pròsper mercat diversifiquen la seva inversió entre la resta de monedes virtuals que ocupen els primers llocs per capitalització de mercat.

“Si 2017 va ser l'any del bitcoin, 2018 serà el de les altcoins”, afirma Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED. I en els primers passos de l'any, la recent fita de l'ethereum, la tercera ‘cripto’ que més capital acumula, és una bona mostra d'això. La divisa virtual ha deixat una fita en els 900 dòlars i un increment de gairebé el 13%, i no és l'única que estrena gener amb rècords.

El ripple ja val més de dos dòlars i es col·loca just per sota del *bitcoin en capitalització, amb un valor de 90.000 milions de dòlars. El total dels més d'1.300 tokens digitals existents es mantenen per sobre dels 600.000 milions de dòlars, encara que la reculada del bitcoin, que encara se situa un 35% per sota del seu recent màxim, ha rebaixat el predomini de la reina de les criptodivises fins al 35%.

En els últims mesos, tot el mercat de criptomonedes ha experimentat un canvi de tendència dràstic a mesura que les 'altcoins' han augmentat en valor. La dominancia del bitcoin ha aconseguit aquest mínim històric, la qual cosa indica que la criptomoneda número u ara representa una mica més d'un terç de la capitalització de mercat de tot el sector de les monedes digitals.

Si bé existeix certa controvèrsia sobre l'ús de les xifres de capitalització per estimar la grandària del mercat, és clar que el bitcoin ja no és l'únic jugador important. Les monedes digitals alternatives com l'ethereum i el dash s'han disparat el seu valor més de 100 vegades durant l'any passat i s'estima que aquesta tendència es perllongui en 2018.

Noticias relacionadas

contador