ep afeina
A la feinaISTOCK

MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social està estudiant la possibilitat d'impulsar una nova normativa que reconegui el dret dels treballadors a la 'desconnexió digital' una vegada finalitzi la seva jornada laboral.

Així consta en la resposta de l'Executiu i recollida per Europa Press al diputat del PDeCAT Carles Campuzano, que havia demanat saber si el Govern espanyol tenia previst impulsar el reconeixement d'aquest dret, a imatge i semblança de l'última regulació laboral aprovada a França i que va entrar en vigor el passat mes de gener.

"La Secretaria d'Estat d'Ocupació està estudiant la possibilitat d'una regulació que reconegui el dret dels treballadors a la 'desconnexió digital' de la seva empresa, una vegada finalitzada la seva jornada laboral", ha contestat l'Executiu.

En la seva última reforma, el Govern de François Hollande crida les empreses de més de 50 treballadors a engegar "eines de regulació dels mitjans digitals", encara que no inclou mesures concretes ni preveu sancions per a les companyies incomplidores.

EN COMÚ JA VA REGISTRAR UNA INICIATIVA

El dret dels treballadors a desconnectar de la seva feina i a no rebre missatges ni correus electrònics una vegada conclosa la seva jornada laboral ja va ser portat al Congrés per En Comú Podem, formació integrada en el coalició parlamentària d'Units Podem.

Així, la formació catalana va registrar en la Cambra baixa una proposició no de llei en la qual instava el Govern a aprovar una regulació en aquest sentit, previ acord amb els agents socials, amb la finalitat d'evitar que els treballadors continuïn treballant després de finalitzar la seva jornada i, a més, garantir la seguretat i la seva salut a la feina i el descans necessari.

Així mateix, En Comú reclamava en aquesta iniciativa un pla d'ús de les tecnologies de la comunicació fora de la jornada laboral, l'establiment d'indicadors de mesurament d'estrès laboral dels treballadors en els estudis de l'Institut Nacional d'Estadística i la realització d'un estudi que analitzi si l'ús intensiu de les tecnologies de la informació i de la comunicació pot arribar a provocar problemes d'addicció o dependència.

contador