ep maria reyes maroto
María Reyes MarotoBBVA

SANTANDER, 18 (EUROPA PRESS)

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat que el Govern central establirà "unes regles de joc" perquè a partir d'aquí cada comunitat autònoma determini "fins a on arriba" en la regulació dels pisos turístics, atenent així a les múltiples demandes recollides pel seu Ministeri, atès que són elles les que tenen les competències.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció a Santander en les jornades 'La economía ante el blockchain. Lo que está por venir' organitzades per la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes Econòmics (Apie).

"Crec que efectivament es poden fer coses en aquesta matèria, malgrat que no tinguem competències ni Pressupost", ha ressaltat la ministra, que també ha afirmat que s'ha trobat amb un "desgavell" de decrets que cada comunitat autònoma ha aprovat per regular el lloguer d'aquests habitatges turístics.

No obstant això, la titular d'Indústria, Comerç i Turisme ha posat l'accent que anunciarà quins són els passos que es van donar, encara que ha afirmat que el que és clar és que sí que tindrà diàleg amb les comunitats autònomes, perquè ja ho van fer com a partit al Parlament.

Actualment, la Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer limita l'arrendament d'habitatges vacacionals i apartaments turístics per part de particulars, en vincular la regulació d'aquest tipus d'allotjaments a la legislació turística de les comunitats autònomes, que tenen aquesta competència transferida. En cas de no existir aquesta normativa, se'ls aplica el règim dels arrendaments de temporada.

contador