ep montoroplecongres pel contingent basc
Montoro en el ple del Congrés pel contingent bascEUROPA PRESS

MADRID, 23 (EUROPA PRESS)

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha manifestat que "la normalització" que suposa la celebració d'unes noves eleccions autonòmiques a Catalunya, convocades per al proper 21 de desembre, "aplanarà les negociacions necessàries per portar endavant els Pressupostos", mentre que la vicepresidenta del Govern entral, Soraya Sáez de Santamaría, ha emplaçat el mes de gener per a aquesta negociació.

"Als Pressupostos serà fonamental que a Catalunya tornem a la normalitat, a la legalitat plena, a la celebració d'eleccions autonòmiques del 21-D.

I aquesta normalització estic convençut que aplanarà les negociacions necessàries per portar endavant els Pressupostos", ha dit Montoro en declaracions als mitjans en els passadissos del Congrés.

Preguntat per si l'aprovació en la Cambra Baixa dels acords amb el Govern basc sobre el contingent i el concert amb aquesta comunitat podria facilitar l'acord sobre els comptes per al 2018, el ministre ha manifestat que "són coses completament diferents".

"El que hem aprovat són lleis acordades, pactades entre administracions el passat estiu, i es tractava que entressin en vigor abans de l'1 de gener. Però responen a pactes del mes de juny i juliol. No té res a veure amb els Pressupostos", ha asseverat.

EL GOVERN CENTRAL DESCARTA NEGOCIAR ABANS DEL 2018

Preguntat també pels efectes que podria tenir el nou contingent i concert bascos per poder aprovar uns nous comptes, la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha emplaçat la negociació dels Pressupostos l'any vinent.

"Cal anar pas a pas. Fins al gener no començarem a parlar del tema", ha dit, en declaracions dels mitjans en els passadissos del Congrés, instants abans d'entrar en l'hemicicle.

contador