Telefònica aclareix que "no ha estat objecte de cap inspecció" de Treball

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

Les subcontractes de Telefónica a Catalunya han assumit al 100% les multes imposades per la Inspecció de Treball de la Generalitat i totes han recorregut contra aquestes sancions als tribunals, segons han informat a Europa Press fonts de les contractes denunciades.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern, Josep Ginesta, ha donat a conèixer aquest dijous una investigació de la Inspecció sobre l'estructura i la cadena de subcontractació de Telefònica en el servei tècnic d'instal·lació a Catalunya, que proposa sancions i liquidacions per import de 5,7 milions d'euros.

Les fonts remarquen que les subcontractes afectades per aquesta investigació (Cobra, Elecnor, Itete, Abentel, Comfica i Liteyca) van rebre les notificacions de la Inspecció a principi del mes de maig, i assenyalen que ja han pagat les multes imposades, que després han recorregut en contra.

En aquesta línia, expliquen que les empreses també han pagat els endarreriments en Seguretat Social de tots els treballadors que han donat d'alta en les seves plantilles, una mesura contra la qual també han recorregut davant dels tribunals.

Alhora, les empreses han arribat a un acord amb tots els treballadors que la inspecció ha identificat en aquesta situació i l'han resolt "cas a cas".

Així, alguns empleats no treballen ja en el sector, altres es trobaven d'alta però amb altres empreses, uns altres no volen tornar a treballar en el sector i la resta ha entrat a formar part de la plantilla de les companyies.

D'altra banda, fonts de Telefònica han indicat a Europa Press que la companyia "no ha estat objecte de cap inspecció" per part del Departament de Treball de la Generalitat.

Sobre aquesta qüestió, expliquen que, de la mateixa manera que la resta d'operadors, Telefònica contracta empreses del sector part dels seus serveis de manteniment i instal·lació, "sempre en un entorn d'absoluta legalitat, fent-se càrrec de la seva responsabilitat i respectant el context normatiu actual".

contador