• La capitalització del mercat a màxims de tres setmanes
bitcoin 20180412060214

Va passar en un obrir i tancar d'ulls, com gairebé tots els moviments rellevants i sorprenents que tenen lloc al mercat de les monedes virtuals. Els preus dels principals actius digitals es van disparar aquest dijous, abans de l'obertura de Wall Street i tant el bitcoin com les principals monedes alternatives van deixar una pujada de doble dígit que mantenen aquest divendres. La de Satoshi Nakamoto va afegir 1.000 dòlars a la seva cotització en qüestió de 30 minuts i es manté als 7.800 dòlars. Preu que manté aquest divendres.

  • 64.190,12$
  • -3,53%

L’ethereum vola de camí cap als 500 dòlars, el ripple puja fins als 0,61 dòlars i el bitcoin cash, l’EOS o el litecoin repeteixen la foto, amb un avanç d'entre un 5 i un 12%. La capitalització del mercat depassa els 300.000 milions de dòlars per primera vegada en gairebé tres setmanes, fins als 312.000 milions de dòlars.

Si bé, la comunitat de les monedes virtuals ha rebut l'auge de les monedes de xifrat amb alegria, després de diverses jornades durant les quals els preus s'han mostrat deprimits, no hi ha consens sobre què ha provocat exactament l'increment i creix l'especulació sobre tot tipus de teories.

Alguns creuen que el bitcoin ha reaccionat tard al conflicte a l'Orient Mitjà i posen en dubte el seu paper d'actiu refugi. Altres afirmen que l'increment en les monedes virtuals, que han afegit 30.000 milions de dòlars en un obrir i tancar d'ulls, "podria ser a causa de la necessitat de xinesos i russos adinerats, amenaçats per les noves sancions imposades pels EUA d'enviar diners a l'estranger", apunta Jasper Lawler, analista de London Capital Group.

Es llegeix de tot aquest divendres, fins i tot que el repunt es deu al fet que el bitcoin s'ha considerat 'halal'. Segons alguns usuaris de Twitter, les recents notícies sobre que la de Satoshi Nakamoto ha estat declarada conformes amb la llei Shariah poden haver contribuït a l'augment, recull CoinTelegraph.

OPERACIONS EN BLOC DE GEMINI

Però l'auge també va coincidir amb l'hora anunciada pels bessons Cameron i Tyler Winklevoss per donar el tret de sortida perquè la plataforma d'intercanvi de monedes virtuals Gemini comencés les operacions en bloc amb la de Satoshi Nakamoto i l’ethereum.

Aquest sistemes permeten als grans inversors realitzar grans apostes i eviten, al mateix temps, que els preus embogeixin. La notícia ha esperonat la confiança al mercat, ja que no perjudicarà els petits inversors, que normalment són els que més pateixen els vaivens dels preus", assenyala Naeem Aslam, analista de Think Markets.

SOROS I ELS ROCKEFELLER, TAMBÉ A PUNT

Aquesta informació arriba poc després que transcendís que dos dels fons d'inversió llegendaris de Wall Street estan a punt per assaltar la revolució de les monedes virtuals i la cadena de blocs. George Soros i la família Rockefeller s'han fet passos per començar a prendre posicions en aquest mercat.

Adam Fisher, que supervisa les inversions macro al Soros Fund Management, que mou 26.000 milions de dòlars i té seu a Nova York, va obtenir l'aprovació interna per comercialitzar monedes virtuals durant els últims mesos, segons persones familiaritzades amb el tema. L'empresa Venrock, per la seva part, propietat dels Rockefeller, ha anunciat un acord de cooperació amb l'empresa CoinFund que es dedica a les inversions en monedes criptogràfiques.

Noticias relacionadas

contador