LLEIDA, 11 (EUROPA PRESS)

Les estacions d'esquí de la província de Lleida han venut més de 88.500 forfets --84.750 d'esquí alpí i 3.850 d'esquí nòrdic-- durant els dies dels ponts de la Constitució i de la Immaculada Concepció, un 26% més que la previsió, ha informat aquest diumenge la Diputació en un comunicat.

L'ocupació turística s'ha situat en un 65%, i va arribar al seu màxim divendres a la nit amb un 95% d'ocupació en alguns establiments situats a peu de pistes.

El sector que ha registrat una major taxa d'ocupació ha estat el dels càmpings amb un 65% de mitjana, seguit pels hotels --55%-- i els establiments de turisme rural --un 40% durant la Constitució i un 70% en la Inmaculada Concepción--.

Les xifres de venda de forfets suposen el tercer millor registre dels últims 15 anys en les mateixes dates, malgrat que les estacions d'esquí lleidatanes sol han obert un 60% de les seves pistes.

Les estacions de Baqueira Beret, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm i Tuixent-La Vansa van iniciar la temporada el passat 27 de novembre i els complexos de Boí Taüll, Portainé, Espot Esquí i Aransa ho van fer el dissabte 3 de desembre.

contador