• La Xina prepara majors regulacions per a totes les monedes criptogràfiques
  • Les monedes virtuals remunten un 17%
cbcriptodivisas

Després de l'aguda correcció que el mercat de les divises criptogràfiques ha experimentat aquesta setmana, amb un declivi del 25% des de la seva fita històrica per sobre dels 180.000 milions de dòlars, les monedes digitals han tornat al verd i protagonitzen un auge del 17% fins als 159.000 milions de dòlars.

La inversió en aquests actius ha rebotat des del mínim de 134.000 milions acumulats entre les més de 850 divises digitals existents i les principals monedes virtuals per capitalització de mercat han arribat a experimentar increments del seu preu de dos dígits. El bitcoin ha tornat per sobre de la barrera dels 4.500 dòlars i l’ether s'incrementa més d'un 4%, per sobre dels 325 dòlars.

El recent crac de les moneda digital, que han viscut la seva major onada de vendes des del 15 de juliol es va produir hores després que el bitcoin superés la fita dels 5.000 dòlars. El catalitzador d'aquesta correcció, després del ral·li d'agost s'ha de buscar en la prohibició que el Govern xinès ha fet de les Initial Coin Offerings (ICOS).

Segueix l'alerta al voltant de la Xina: podria aplicar més regulacions a les monedes virtuals

Però les males notícies podrien no acabar aquí. La desfeta del 4 de setembre podria derivar en un retrocés molt més profund si el gegant asiàtic compleix amb la promesa d'aplicar encara més regulacions a la negociació amb monedes en línia. Segons informa el mitjà Yicai, i recull la CNBC, la decisió d'il·legalitzar l'emissió de tokens criptogràfics a canvi de fons per finançar projectes emergents en la tecnologia blockchain, és només la punta de l'iceberg d'una nova sèrie de normes per a les divises virtuals.

SOTA EL FOC DELS REGULADORS

L'interès per les ICOs mostrat per inversors de tot el món per finançar el desenvolupament de noves startups i projectes de tota mena ha sofert una garrotada aquest dilluns després que el Banc Central de la Xina, després d'una investigació, hagi comunicat que penalitzarà estrictament la venda de monedes digitals i perseguirà possibles irregularitats en operacions ja finalitzades. A més, qui hagi venut aquest tipus de moneda digital al públic haurà de tornar els fons. Per tant, les plataformes d'intercanvi no podran canviar monedes procedents de ICOs i els bancs tampoc podran participar-hi, ja que les autoritats consideren que aquestes "han pertorbat seriosament l'ordre econòmic i financer".

Es tracta d'una dràstica mesura contra el 'boom' d'aquestes operacions que havien captat 1.600 milions de dòlars durant l'últim any. El seu funcionament consisteix en l'adquisició de 'tokens' o divises creades per una companyia en lloc d'accions. Basades en la tecnologia 'blockchain', s'han convertit en una forma ràpida de recaptar grans sumes de diners amb poca o cap supervisió reguladora.

Segons apunta Reuters, els bancs centrals tenen por de l'expansió d'aquestes divises digitals descentralitzades, ja que amenacen amb el final del monopoli que aquests exerceixen sobre l'emissió de diners. De fet, el supervisor dels Estats Units, SEC, també ha alertat sobre el risc d'aquestes operacions, si bé encara no les ha prohibit.

Noticias relacionadas

contador