• En una recent nota va assegurar que l'interès especulatiu havia disminuït i que els 20.000 dòlars són el sostre per a la de Satoshi Nakamoto
bitcoin

Si fa pocs dies Barclays assegurava en una nota per a clients que el bitcoin ja havia arribat al seu sostre en el màxim històric de mitjans de desembre, als 20.000 dòlars, i que l'interès dels especuladors havia disminuït, ara transcendeix que està valorant obrir una taula de trading amb actius virtuals. El preu de la de Satoshi Nakamoto ni s'immuta i segueix consolidant-se als 8.000 dòlars.

Així ho assegura 'Bloomberg', que explica que el banc d'inversió britànic ha dut a terme una consulta preliminar entre els seus clients per veure si hi ha prou interès com per donar aquest pas. A causa de la "novetat de la classe d'actius, els requisits de risc i reguladors", l'obertura d'aquesta taula requerirà l'aprovació del president de Barclays International, Tim Throsby, i del director executiu del grup, Jes Staley, explica el mitjà.

Al setembre de l'any passat, Throsby va comunicar que autoritzava el banc d'inversió a destinar milions de dòlars en inversions d'alt risc, un sector en què el bitcoin encaixa perfectament, suggereix el mitjà. De moment, el banc ha assenyalat que monitoritza els desenvolupaments a l'entorn digital, alhora que busca satisfer les necessitats dels seus clients, sense entrar en més detalls.

MENYS INTERÈS ESPECULATIU

El moment per entrar al mercat no podria ser més propici, segons una recent nota d'anàlisi del mateix banc. "A diferència dels pics en els preus del bitcoin de 2011 i 2013, la fita més recent pot haver estat l'últim per a la divisa virtual i l'interès especulatiu havia anat disminuint des d'aquí.” han explicat.

"La demanda, impulsada prèviament per la por de quedar-se fora (Fear of Missing Outo, FOMO, per les sigles en anglès), que va empènyer el valor del bitcoin fins a nivells històrics l'any passat, s'ha refredat considerablement", afegeixen els analistes del banc d'inversió. "És aquesta reducció en l'interès especulatiu el que ha deixat els propietaris de monedes digitals com el bitcoin sobreproveïts, cosa que ara està dictant els moviments de preus, en lloc de factors purament de demanda flexible", argumenten els estrategs.

La raó que s'hagi esvaït l'entusiasme al voltant d'aquests actius és que s'ha donat un increment del coneixement sobre els actius digitals i "els ha portat a sortir de la foscor ja convertir-se en mainstream”, prossegueixen des de Barclays.

Però no només el bitcoin. La tecnologia de la cadena de blocs, el gran llibre comptable de les operacions en aquesta divisa virtual, també ha estat objecte d'investigació pels analistes del banc d'inversió britànic. "Tot i la tremenda exageració sobre el potencial de les tecnologies criptogràfiques en diners i finances -específicament, cadena de blocs i tecnologia de comptabilitat distribuïda-, veiem poca probabilitat d'adopció generalitzada en qualsevol àrea en el futur pròxim", van escriure.

A més del bitcoin, que s'aferra a la zona dels 8.000 dòlars, el mercat de les monedes virtuals es manté amb pocs canvis i ni s'immuta davant d'aquestes declaracions. Amb un valor de mercat que planeja sobre els 330.000 milions de dòlars i presenta moderades alces, els preus de l’ethereum se subjecten als 500 dòlars, mentre el del ripple avança fins als 0,67 dòlars i el bitcoin cash ho fa als 770 dòlars . El litecoin és la que més puja, un 5% fins als 134 dòlars.

Noticias relacionadas

contador