• El bitcoin ha deixat una nova marca inèdita, aquest diumenge, per sobre dels 8.100 dòlars
bitcoin 20170914151431

La transició del bitcoin del salvatge mercat de les monedes digitals a mercats de valors més tradicionals ha començat. Al contracte de futurs mini que el 17 de novembre es va inaugurar a la borsa suïssa Six Group i l'imminent derivat del Chicago Mercantile Exchange, s’hi suma el primer contracte d'opcions sobre la major divisa virtual per capitalització de mercat que ha llançat LedgerX.

La plataforma especialitzada en negociació i compensació ha anunciat que, des del 18 de novembre, es poden comprar opcions en la moneda digital per valor de 2.250,25 dòlars. El contracte expira el 28 de desembre de 2018 i cotitza a 10.000 dòlars per cada bitcoin, la qual cosa suposa una prima d'un 25% des dels preus actuals.

El llançament d'aquest producte s'ha percebut com un senyal de confiança que l'actiu arribarà a aquest preu, ja que l'inversor només guanya diners si aconsegueix superar els 10.000 al venciment del contracte. Aquestes opcions de futurs a llarg termini s'han vist a la indústria com un signe de maduresa molt necessari, i en part podrien ajudar a aplanar el camí perquè els diners institucionals es decideixin d'una vegada a fer el pas al volàtil mercat de les monedes digitals. De fet, el CEO de LedgerX, Paul Chou, ha explicat que només un dia després del llançament del contracte, dues empreses d'inversió institucional s'han mostrat interessades en el contracte.

Chou ha assegurat, en declaracions a CoinDesk, que aquesta fita és el primer de molts més abans que el mercat de moneda digital realment pugui considerar-se madur. Ha assenyalat també que és una "mostra de com canviaran les dinàmiques invasores en el bitcoin d'ara fins al 2018".

MÉS DERIVATS

Després del llançament d'aquest contracte d'opcions, el bitcoin ha deixat una nova marca inèdita, aquest diumenge, per sobre dels 8.100 dòlars.

Amb aquest nou rècord ha culminat el ral·li iniciat la setmana passada, quan el Chicago Mercantile Exchange posava data pel seu contracte de futurs sobre l'actiu digital. Però la notícia que sorprenia el mercat va arribar divendres, quan el banc suís Vontobel va prendre la iniciativa per facilitar als grans inversors institucionals parapet en l'operativa amb el bitcoin. El principal mercat de valors suís, Six group, compta, des del 17 de novembre, amb dos contractes de futurs mini sobre la reina de les monedes digitals i ha avançat el Wall Street en ser els primers que permetin les apostes baixistes sobre la moneda virtual.

El segon major proveïdor de productes estructurats del país helvètic s'ha avançat el Chicago Mercantile Exchange (CME), que va posar data a inicis de la setmana passada al llançament del seu contracte de futurs sobre el bitcoin. A partir de la segona setmana de desembre, els grans inversors de la borsa nord-americana tindran l'oportunitat de cobrir-se de risc davant el volàtil actiu digital però, mentrestant, veuran com els seus col·legues suïssos ja poden posar-s’hi curts a través dels productes de Vontobel.

Noticias relacionadas

contador