MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

L'agència de qualificació Moody's ha baixat un esglaó --de 'Ba2' a 'Ba3'-- l''avaluació' de Catalunya i ha mantingut la "perspectiva negativa" per a la comunitat autònoma per "la debilitat de la seva posició fiscal", tot i el suport del Fons de Liquiditat.

Moody's ha conclòs així la revisió que ha iniciat l'11 de març sobre el 'avaluació' de la Generalitat per la "incertesa" sobre la capacitat de la regió espanyola per complir les seves obligacions financeres a curt termini.

"El fracàs de Catalunya el desembre per transformar el seu deute a curt termini en deute a llarg termini no indica una reducció de la voluntat i capacitat del Govern espanyol per ajudar-la a través del Fons de Liquiditat" amb un finançament "barat".

L'actual situació de la comunitat autònoma obeeix, segons l'agència, a "la debilitat de la seva posició fiscal", que "és més desafiador que la prevista i probablement seguirà debilitant-se" com a conseqüència de l'augment del dèficit, ha pronosticat.

A més, ha apuntat al fet que "el Govern regional està en minoria" com un dels factors que "farà difícil la consolidació fiscal". "Amb l'actual marc institucional sota el sistema de finançament autonòmic del règim comú, els alts nivells de deute seran difícils de remeiar", ha afegit.

Així les coses, Moody's no només ha avançat que no preveu un repunt de l''avaluació' en el pròxim any i mig, sinó que és possible que, si Catalunya no supera l'equilibri fiscal i estabilitza la càrrega del seu deute, podria seguir baixant.

contador