ep lagarde fmi
CHIP SOMODEVILLA

El mercat de les monedes virtuals torna al verd en una jornada durant la qual ressonen els ecos dels recents rumors sobre que alguns bancs d'inversió, com Barclays, estan preparant taules d'operacions amb el bitcoin i altres divises de xifrat. Mentre aquestes informacions són només l'anticipació d'un fort recolzament a aquests actius en volum i profunditat, que encara està per venir, les paraules de la presidenta del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, han donat impuls a la confiança en un mercat que acaricia els 350.000 milions de capitalització.

Just un mes després que Lagarde donés un cop de palada de calç al mercat i va alertar de "la cara fosca" de les monedes virtuals pel que fa al finançament del terrorisme i del crim, ara ha decidit donar una de calenta. En un recent post del blog de l'entitat supranacional, la seva directora ha defensat el que descriu com "beneficis potencials" dels "actius virtuals com el bitcoin".

Els preus han reaccionat a aquestes paraules i a altres notícies positives que arriben de l'espai de la cadena de blocs i els tokens. El bitcoin escala cap als 8.200 dòlars i l’ethereum ho fa fins als 531 dòlars. Les pujades són més notables en el ripple, que s'incrementa un 8,39% fins als 0,72 dòlars i en el bitcoin cash, que deixa una pujada de doble dígit, de més del 12%, fins als 890 dòlars, segons l'índex de CoinMarketCap.

Altres experts insisteixen que l'auge en aquest mercat obeeix al fet que ja ha quedat enrere la temporada d'impostos dels EUA i, una vegada que inversors i borses han rendit comptes al fisc, els fluxos de capitals tornaran a les monedes virtuals.

BP COQUETEJA AMB LES ICOS

Finalment, l'actualitat a l’espai virtual també passa perquè BP ha estat experimentant amb vies per tokenitzarse. Durant el qual, per ara, s'ha definit només com a proves, el gegant del sector energètic ha anunciat que podria considerar associar-se amb empreses emergents de la cadena de blocs que estan fent ofertes inicials de monedes (ICOs), i fins i tot està utilitzant tokens internament, segons un representant de la companyia.

Durant una intervenció a la Blockchain Expo a Londres, Julian Gray, el director de tecnologia de l'àrea d'innovació digital de BP, va assenyalar que les companyies fora del sector financer són potser més obertes a la innovació de la cadena de blocs que les seves contraparts de serveis financers.

Si BP avança per aquest camí i llança la seva pròpia moneda al mercat, s'uniria a altres companyies que han anunciat interessos i plans similars. Al principi de març, Rakuten va assegurar estar treballant en la Rakuten Coin i altres empreses com Amazon o Starbucks també han avançat iniciatives en la tecnologia de la cadena de blocs.

Noticias relacionadas

contador