• Així, apunta que la guerra comercial podria tenir un impacte en el creixement i el comerç mundial
christine-lagarde-met-en-garde-contre-le-projet-du-fn

Christine Lagarde, presidenta del Fons Monetari Internacional (FMI), ha advertit que ningú guanya en una guerra comercial. Així s'ha referit a la decisió del president dels EUA, Donald Trump, sobre instal·lar aranzels comercials. A més, Lagarde assenyala que aquesta guerra comercial podria tenir un impacte en el creixement i en el comerç mundial.

Aquest dimarts, Trump va defensar davant els mitjans de comunicació les mesures de proteccionisme que vol dur a terme. En declaracions a la ràdio francesa RTL dimecres, Lagarde ha assenyalat que: "L'impacte macroeconòmic seria greu, no només si els EUA prengués mesures, sinó també si altres països prenguessin represàlies, especialment aquells que estarien més afectats, com Canadà, Europa i Alemanya en particular".

La setmana passada, el president Donald Trump ha insistit que "les guerres comercials són bones" després d'una resposta global polèmica sobre la seva decisió d'imposar aranzels a les importacions d'acer i alumini. Així, el mandatari nord-americà té la intenció d'aplicar aranzels del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini, una mesura que ja va anunciar dijous passat i que ha generat opinions controvertides als passadissos del Capitoli.

Tampoc ha estat ben rebuda dins del seu equip, ja que Gary Cohn del Consell Econòmic dels EUA ha dimitit. Segons informa The New York Times, Cohn abandonaria la Casa Blanca i l'Administració Trump durant les pròximes setmanes, en no estar d'acord amb les mesures aranzelàries.

Gary Cohn va ser director d'operacions de Goldman Sachs i es va incorporar a l'equip de Trump al gener de l'any passat, perla qual cosa va rebre una indemnització aproximada de 106 milions de dòlars (98,6 milions d'euros) per part de la seva entitat. No obstant això, els rumors sobre la seva dimissió de la Casa Blanca han agafat força durant les últimes hores.

Noticias relacionadas

contador