• El Govern xinès busca amb aquesta mesura continuar amb els seus esforços per obrir la Xina als mercats i per fomentar el desenvolupament del sector automobilístic local
xi jinping china

La Xina anirà retallant de forma gradual, entre un 15% i un 25%, els aranzels a la importació d'automòbils i components per a vehicles fabricats en altres països a partir del proper 1 de juliol, segons ha anunciat el Ministeri d'Economia del país.

Així, el Govern xinès busca amb aquesta mesura continuar amb els seus esforços per obrir la Xina als mercats i per fomentar el desenvolupament del sector automobilístic local. A l'actualitat, un petit nombre de camions importats ha de fer front a uns aranzels del 20%.

Les taxes a la importació de components per a vehicles podrien situar-se al 6%

Amb aquesta mesura anunciada, les taxes a la importació de components per a vehicles podrien situar-se al 6%. Davant d'aquesta decisió, des de Nissan han indicat que aquesta mesura tindrà "enormes beneficis" per al seu negoci, especialment per a la marca Infiniti.

L'elevat aranzel que havien d'afrontar els vehicles importats a la Xina, enfront del 2,5% establert pels Estats Units, ha estat un dels principals arguments utilitzats pel president nord-americà, Donald Trump, en l'enfrontament comercial succeït entre els dos països.

Aquesta decisió de la Xina sobre els automòbils es produeix després que les dues potències avancessin en les disputes que mantenien, després d'una reunió a Washington que va tenir lloc la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador