banco popular china

Moviment sorpresa al Banc Popular de la Xina. El banc central del gegant asiàtic ha decidit passar per alt l’increment de tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA (Fed) -que ha pujat la taxa fins a la forquilla de l’1,75% - 2%- i ha deixat sense canvis el cost dels préstecs interbancaris.

El mercat havia descomptat que l'organisme de la segona potència mundial seguiria els passos del supervisor monetari dels EUA, com és habitual, i incrementaria moderadament els tipus d'interès. Aquesta sincronització obeeix a l'objectiu de mantenir estable el diferencial entre els rendiments del deute sobirà de la Xina i els Estats Units i reduir el risc de possibles sortides de capital que podrien pressionar la moneda local.

El tipus d'interès dels acords de recompra inversa, també coneguts com tipus repos inversos, es va mantenir al 2,55 per cent a 7 dies, al 2,70 per cent a 14 dies i al 2,85 per cent a 28 dies, va dir el banc central en un comunicat a la seva pàgina web, recollit per 'Reuters'.

A més, amb el seu pas de mantenir els tipus sense canvis, el Banc Popular de la Xina (BPC) ha posat l'accent sobre la incertesa que susciten les perspectives econòmiques, després d'unes dades pitjors del previst.

En un moment en què les autoritats s'enfronten al repte d'una disputa comercial amb els Estats Units i una campanya del Govern contra l'endeutament, el moviment també ha sorprès el mercat. Més quan aquest dijous s'espera que el president dels Estats Units, Donald Trump, prengui una decisió final sobre si activa els aranzels que ha amenaçat imposar a productes xinesos amb un valor de 150.000 milions de dòlars.

El iuan, per la seva banda, ha reaccionat escassament a la notícia i es canvia en 6,396 iuans per dòlar.

Noticias relacionadas

contador