ep torre agbarbarcelona en glries de jean nouvel
Torre Agbar De Barcelona, En Glòries, De Jean NouvelEUROPA PRESS

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La Torre Glòries de Barcelona finalitzarà el primer semestre d'aquest 2018 les obres d'eficiència energètica i d'adaptació de l'immoble per procedir al lloguer dels seus 34 plantes.

Així ho ha dit el conseller delegat de Merlin Properties, Ismael Clemente, en declaracions als mitjans, i ha indicat que a la fi de març hi haurà 11 plantes acabades, al maig se'n finalitzaran unes altres, i les obres estaran acabades en el primer semestre: "Després es llogarà per plantes".

Merlin Properties es va fer amb la Torre Glòries --antiga Torre Agbar-- a principis de 2017 després de desemborsar 142 milions d'euros, i va anunciar una inversió de 15 milions per adequar l'immoble.

El pla inicial de la socimi era destinar la gran part de la torre al lloguer d'oficines a diferents inquilins, una estratègia que es va veure aparcada quan es va proposar aquesta ubicació per a l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

Després de ser descartada la candidatura d'Espanya per acollir l'EMA, Merlin Properties ha tornat a la seva estratègia de multi-inquilí: "Tenir l'EMA com a inquilí ens va semblar interessant. Vam estar molt a prop, però no va poder ser per raons conegudes per tots", ha dit en al·lusió al procés independentista.

Clement ha dit que Barcelona ha patit econòmicament i això fa que hi hagi menys inquilins: "Ara el mercat està estable i l'edifici no necessita absorció neta al mercat pel seu caràcter emblemàtic. Té capacitat per robar inquilins a la resta d'edificis de la ciutat".

contador