ep conseller delegat daccio joan romero lliurapremiguanyador
El conseller delegat d'Acció, Joan Romero, lliura el premi al guanyadorGENERALITAT

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

La startup catalana Braibook ha guanyat el Fòrum d'Inversió d'Acció 2018 per la creació d'un dispositiu que converteix textos digitals al braille per fer-los accessibles a persones cegues.

Segons ha informat la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat aquest dimecres en un comunicat, el projecte ha estat seleccionat d'entre 21 propostes per "la seva viabilitat, potencial de negoci, innovació i internacionalització".

Tots els finalistes han presentat els seus projectes a l'Auditori Axa de Barcelona davant 650 assistents, que han votat els millors projectes, i un panell d'inversors locals i internacionals.

Durant la jornada s'han celebrat més de 400 reunions de 'netwoking' i s'ha lliurat el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora als fundadors d'HolaLuz.

En un discurs inaugural, el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, ha subratllat "la importància i impacte del Fòrum d'Inversió, que en 23 anys s'ha convertit en un acte de referència en l'àmbit de la inversió a Catalunya".

Per a Romero, les 21 companyies finalistes que han participat en el fòrum mostren la riquesa de l'ecosistema de startups català: "Robust i potent, amb empreses que s'han convertit en motor d'innovació per tota l'economia i que han de permetre que tot el teixit empresarial faci un salt qualitatiu en l'àmbit de la innovació".

contador