• El bitllet verd remunta gairebé un 1,5% contra l'euro des dels màxims de la moneda europea als 1,2540 dòlars
  • La lliura, pressionada per renovades incerteses sobre el Brexit
50 dolares bolsillo

El rebot del dòlar contra els seus principals rivals segueix el seu curs. Després de l'aguda depreciació de la setmana passada, que va seguir a setmanes de debilitat en el 'bitllet verd', la moneda nord-americana podria haver trobat un sòl en el seu declivi i s'ha vist aixecat aquest dilluns pel rendiment dels bons del Tresor a 10 anys, que han trencat la barrera del 2,70% per primera vegada des del 2014.

Així, la divisa dels EUA manté la recuperació de l'1,5% de dilluns des dels màxims del 25 de gener als 1,2540 dòlars davant del seu rival europea i es manté al voltant dels 1,2350/70 dòlars. A l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises, la moneda es manté als 89,430 punts, lluny dels 88,430 punts de la setmana anterior, quan va arribar mínims no vistos des de desembre de 2014.

No obstant això, seogns Boris Schlossberg, analista de BK Asset manament, l'augment del dòlar "és modest a causa de l'enorme diferencial del rendiment del bo dels EUA, però no obstant això, és la primera vegada en setmanes que la correlació entre la renda fixa i les divises torna a funcionar, cosa que suggereix que el dòlar ha trobat suport".

És la primera vegada en setmanes que la correlació entre la renda fixa i les divises torna a funcionar, cosa que suggereix que el dòlar ha trobat suport

Després de la volatilitat salvatge de la setmana passada, esquitxada per una sèrie de declaracions contradictòries des del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, "és probable que els mercats de divises es tranquil·litzi una mica i se centrin en els aspectes més mundans del calendari econòmic", apunta l'expert.

En concret, l'atenció dels inversors se centrarà en el discurs del president dels EUA, Donald Trump, sobre l'Estat de la Nació d'aquest dimarts. Sotmetran les paraules de Trump a un intens escrutini, buscant més senyals sobre el rumb de la política de l'administració republicana sobre comerç exterior i el que el president hagi de dir sobre la seva agenda d’"America First" (Amèrica Primer). Així mateix, qualsevol nova al·lusió al dòlar se seguirà amb atenció i podria desencadenar nous moviments, avisen els analistes de Danske Bank.

Els experts de l'entitat danesa creuen que, tot i la remuntada en el curt termini, l'euro/dòlar encara ha de definir un nou rang de moviments quan passi aquesta "ocupada setmana", durant la qual també es coneixerà la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). "Ara com ara, la resistència es manté als màxims del 25 de gener i el suport està dibuixat en la fita del 17 de gener, i als 1,2323 dòlars", expliquen des de la companyia d'inversió amb seu a Copenhaguen.

LA LLIURA TORNA A DEIXAR-SE PORTAR PEL BREXIT

La caiguda més important l'ha protagonitzat la lliura, que ha experimentat dilluns el seu major declivi en un dia contra el dòlar des d'inicis de novembre. Els inversors han decidit enfocar-se en els nous problemes i la incertesa que planeja de nou que la primera ministra britànica, Theresa May, aconsegueixi arribar a un bon acord sobre el Brexit. I el cable (lliura/dòlar) s'ha deixat portar per un moviment de presa de beneficis després del recent auge que va catapultar la moneda fins als 1,4330 dòlars, nivells no vistos des de la votació per abandonar el club europeu de juny de 2016.

Només aquest dilluns, el declivi ha estat d'un 0,8% i es manté marginalment per sobre dels 1,40 dòlars. Les declaracions d'un portaveu del Govern britànic segons les quals existeixen distàncies entre Brussel·les i Londres en més d'un aspecte de l'acord de divorci van servir com a excusa per seguir venent la moneda britànica. Quant a l'euro, la caiguda és molt menor i es manté als 87,95 centaus. Amb tot, la lliura roman apuntalada per rubricar aquest gener el seu millor mes contra el dòlar des de juliol de 2010.

Noticias relacionadas

contador