• Una decisió que s'adopta mentre augmenta la pressió sobre Pyongyang per controlar el seu programa nuclear
kimjongun

La companyia estatal petroliera xinesa, CNPC, ha decidit suspendre la venda de combustible a Corea del Nord per raons econòmiques, segons informa Reuters. Una decisió que s'adopta mentre augmenta la pressió sobre Pyongyang per controlar els seus programes nuclears i balístics.

Encara es desconeix quant de temps durarà aquesta suspensió. Segons informa Reuters, un tall prolongat d'aquest subministrament amenaçaria els existències de combustible i obligaria Corea del Nord a trobar alternatives al seu principal proveïdor de dièsel i gasolina.

Els agents nord-coreans que compren principalment el dièsel i la gasolina no han pogut pagar recentment pels subministraments, CNPC normalment exigeix ​​pagar per avançat. Reuters apunta que CNPC va decidir suspendre les vendes de combustible "durant l'últim mes o dos" i va descriure la mesura com una "decisió comercial". Bancs xinesos i internacionals estan redoblant les verificacions a les companyies que operen amb països inclosos a la llista de sancions dels Estats Units, com Corea del Nord.

Una notícia que es produeix una setmana després que el secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, assegurés que la Xina, el gran aliat diplomàtic i comercial de Pyongyang, "entén" que Corea del Nord és la major amenaça a la seguretat en Àsia- Pacífic i que els dos països consideren que cap de les seves empreses ha de fer negocis amb companyies nord-coreanes subjectes a sancions internacionals.

contador