ep vicepresidente oriol junqueras comision parlamentaria

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

El conseller d'Economia, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquest dilluns amb els diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Benet Salellas per fer-los una proposta sobre els Pressupostos que inclou un impost de fiscalitat ambiental com a única proposta ambiental, han explicat fonts de la CUP a Europa Press.

La reunió s'ha celebrat a la Conselleria d'Economia, ha durat entorn d'una hora i el seu resultat no és gaire diferent de l'oferta que ja els van fer aquest divendres.

Una de les demandes de la CUP per donar el vistiplau als comptes era una modificació a l'impost de l'IRPF o el de Patrimoni o el de Successions i Donacions, per aconseguir una fiscalitat "redistributiva" que l'impost ambiental no ofereix, tot i que el consideren necessari.

Amb tot, els 'cupaires' rebutgen valorar la proposta perquè seran les seves bases les que l'estudiaran en les assemblees territorials que començaran aquest dimarts.

Amb un document sobre la taula que reculli la proposta concreta, aquestes assemblees traslladaran la seva opinió al Consell Polític que la CUP farà aquest dissabte i que decidirà sobre els Pressupostos.

ENSENYAMENT I RGC

La CUP també sol·licitava la inclusió d'una partida per activar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i que s'incloguessin les demandes dels sindicats en les partides d'Ensenyament.

En el capítol d'Ensenyament, els 'cupaires' han reivindicat durant l'última setmana que s'escolti els sindicats i la comunitat educativa, i s'integrin les seves demandes en els Pressupostos.

La Generalitat ja va proposar aquest divendres als sindicats d'ensenyament la reducció d'una hora lectiva als professors de Primària i Secundària a partir del pròxim curs, han informat a Europa Press fonts sindicals.

Fonts del Govern català van explicar aquest divendres que aquesta proposta permetria la incorporació de 3.500 professors amb vista al pròxim curs, que se sumarien als 2.011 nous professors --dels quals 797 són per a substitucions-- anunciats per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la seva compareixença parlamentària sobre els comptes.

Les mateixes fonts de l'Executiu català van informar aquest divendres que es preveu un increment de 140 milions d'euros de la partida d'Ensenyament en els Pressupostos, dels quals la majoria es destinaria a millores de la plantilla, i han apel·lat a seguir negociant.

Fonts sindicals han explicat a Europa Press que veuen en la proposta del Govern català "un gest de bona voluntat, però insuficient" i, amb una vaga d'ensenyament convocada per al 9 de febrer sobre la taula --el mateix dia que està previst el debat de Pressupostos--, aquest dimecres faran públic si accepten la proposta, després de la reunió de la Taula Sectorial.

contador