• El passat mes de novembre, un grup de 400 milionaris nord-americans es va mostrar contrari a la reforma fiscal
  • "Crec que hi haurà alguns (estalvis) que es destinaran a un augment salarial i alguns que es destinaran a inversió, però crec, francament, gran part es destinarà a recompres d'accions corporatives o dividends", va dir Pritzker
campaign 2016 trump 37

Penny Pritzker, la que va ser secretària de Comerç dels Estats Units entre 2013 i 2017 i membre de la família Pritzker, una de les més riques dels Estats Units, s'ha sumat al grup de milionaris que s'han mostrat crítics amb la reforma fiscal de Donald Trump. Segons l'opinió d'aquests, la reforma contribuirà a crear més desigualtat entre rics i pobres.

Pritzker reconeix que la reforma tributària, que portarà amb si una rebaixa dels impostos de les empreses del 35% actual al 20%, impulsarà els guanys corporatives i acabarà repercutint les butxaques dels accionistes. No obstant això, adverteix que els beneficis es distribuiran de manera desigual entre els nord-americans i crearan guanyadors i perdedors.

El passat mes de novembre, un grup de 400 milionaris nord-americans es va mostrar contrari a la reforma fiscal que promou l'Administració nord-americana per considerar, com opina Pritzker, que augmentarà la desigualtat al país i que afectarà a serveis bàsics.

"Crec que hi haurà alguns (estalvis) que es destinaran a un augment salarial i alguns que es destinaran a inversió, però crec, francament, gran part es destinarà a recompres d'accions corporatives o dividends", va dir Pritzker en CNBC.

Les recompres d'accions es produeixen quan les empreses compren les seves pròpies accions, així redueixen la proporció en mans dels inversors. Igual que els pagaments de dividends, les recompres ofereixen una forma de tornar efectiu als accionistes, i generalment provoquen que les accions d'una companyia es disparin a mesura que aquestes es tornen més escasses.

Donald Trump busca que la reforma fiscal estigui aprovada abans que finalitzi l'any, fins i tot abans que comencin les vacances de Nadal. El Senat li va donar el vistiplau aquest passat cap de setmana i això va propiciar alces destacades a les borsa europees aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador