• Fonts del govern britànic apunten al 27 de març per activar el divorci amb la UE

Regne Unit s'encamina cap a l'escenari més temut pels operadors, especialment pels alcistes de la lliura. Les negociacions dels termes de la desconnexió amb la Unió Europea (UE) s'iniciaran el 27 de març, segons recullen mitjans com el 'Telegraph' i ho faran en la línia de 'Brexit dur' que s'esperava descartar. El Parlament ha rebutjat les esmenes a la llei de divorci amb la UE de la càmera dels Lors, que encarrilaven a la primera ministra britànica, Theresa May, cap a una sortida suau, en el qual els diputats tenien dret a veto, i la lliura ha reaccionat amb una caiguda d'un 1% en l'arrencada de la sessió europea. Des de tocar gairebé els 1,21 dólars es recupera prop d'un 0,5%.

"May ha aconseguit deixar intactes els seus plans per activar l'article 50 del Tractat de Lisboa, la qual cosa té un efecte devastador a la divisa", assenyala Naeem Aslam de ThinkMarkets UK. "El pitjor de tot és que s'enfronta a les negociacions amb la UE amb l'actitud del que té res per perdre", avisa l'expert. La gran por que mostren els inversors és ara "com reaccionarà la resta del bloc europeu i què diran ara que el Brexit és una realitat", explica Aslam.


"El pitjor de tot és que May s'enfronta a les negociacions amb la UE amb l'actitud del que no ha de perdre", segons Naeem Aslam

La reacció de la moneda britànica és una bona prova que els operadors estan tancant les seves posicions llargues -o alcistes-. El 'cable' (lliura/dòlar) s'ha desplomat un 1% des dels màxims aconseguits la passada matinada, per sobre dels 1,22160 dòlars, posant distància amb els màxims de cinc sessions aconseguits el dilluns, més enllà dels 1,2250 dòlars. El parell ha registrat nous mínims de gairebé dos mesos acariciant els 1,21 dòlars en l'obertura de les borses europees aquest dimarts- tot i que recupera gairebé un 0,5% en l'obertura de Wall Street- i en el seu encreuament amb l'euro, la moneda s'ha depreciat fins a gairebé les 0,8790 lliures, des de preus al voltant de les 0,87245 unitats, lluny també del màxim de la lliura del dilluns per sota de les 0,8710 unitats.

"La renovada feblesa de la divisa britànica contra els seus principals rivals i especialment contra el dòlar l'acosten a la zona de suport dels 1,20 dòlars", indica José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía'. "Però és que, a més, estem davant del que sembla ser un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) de continuïtat. El que vol dir que de perforar el suport que presenta en els mínims del 2016 (1,19432 dòlars) se'ns obriria la possibilitat d'una caiguda addicional a la recerca dels mínims de 1985 en els 1,05450 dòlars", apunta l'expert.

Noticias relacionadas

contador